5. slikarski Ex tempore Bled 2020

10.10.2020 - 30.10.2020  /  Festivalna dvorana Bled

©

V Slikarskem društvu Atelje Bled so se odločili, da kljub oteženim pogojem zaradi znanih ukrepov, že peto leto organizirajo mednarodni slikarski Ex tempore Bled. 

Tokrat bodo udeleženci, ki se poklicno ali ljubiteljsko ukvarjajo z likovno dejavnostjo, lahko ustvarjali na tri teme. 
Prva tema je »PODNEBJE« - beseda, ki po izboru ZRC SAZU obeležuje leto 2019 in kot pojem dopušča raznovrstne likovne interpretacije v izrazu in materialu.
Bled z okolico je po svoji lepoti poznan po vsem svetu in je za vsakega likovnika vedno neizčrpen vir motivov.  »BLEJSKI KOT«, ta specifična krajina med Savo Bohinjko, Savo Dolinko in reko Radovno, ki so skupaj z ledeniki skozi tisočletja ustvarile slikovite terase, morenske griče in vmesne skalne osamelce razvrščene okrog Blejskega jezera, je druga tema ex tempora.
Likovniki se bodo na ex temporu lahko odločili tudi za vsakoletno »PROSTO TEMO«.

Prijave udeležencev z žigosanjem platen in drugih slikarskih podlag bodo potekale od 10. do 15. oktobra 2020. V nedeljo, 18. oktobra 2020 ob 17.uri bo v Festivalni dvorani Bled slovesna podelitev nagrad delom, ki jih bo izbrala strokovna žirija. Dogodek bo prilagojen trenutnim korona ukrepom. Razstava del vseh udeležencev Ex tempora Bled 2020 bo v Festivalni dvorani na ogled od 18. 10.– 30. 10. 2020, vsak dan od 16. do 18. ure oz. po dogovoru.

V času Ex tempora bodo v Galeriji Stolp na Blejskem gradu razstavljena dela slikarke Katje Bednarik Sudec, nagrajenke Ex tempora Bled 2019. V blejski knjižnici bosta razstavljali svoja dela Metka Rejc in Biserka Lazar, članici Slikarskega društva Atelje Bled.

Prijazno vabljeni k ogledu razstav in sodelovanju.

Več o dogodku na http://www.extemporebled.si/.

extempore pasica 2020


Organizator:

Slikarsko društvo Atelje Bled
E: