Po poteh Arnolda Riklija

Vabljeni na pot – bosi po rosi!

Švicarski zdravilec Arnold Rikli je že v drugi polovici 19. stoletja vedel, kako najti stik z naravo in s tem stik s samim seboj. Voda, sonce, zrak, primerna dieta in pozitivno razmišljanje! Ne veste, kam in kako? Vabljeni na pot – bosi po rosi!

Pomagala vam bo aplikacija. Vodila vas bo po nekdaj pozabljenih Riklijevih poteh, ki smo jih s pomočjo sodobne tehnologije oživili in pripravili za vas. Prava pustolovščina, skozi katero boste celo leto, z vsemi čutili spoznali Riklijevo dediščino, povezano s čudovitim blejskim okoljem! Naj vam samo prišepnemo: aplikacija vas bo vodila tako do njegove kulturne dediščine na Bledu kot tudi do bistva njegovega zdravljenja – spoznavanja samega sebe skozi naravo in vse, kar ta ponuja.  

Arnold je že leta 1881 ugotovil, da se nobena pomladitev telesa ne more zgoditi brez pomoči zraka, svetlobe, vode, primerne diete in gibanja ter da si zdravja ne moremo kupiti v lekarni. 

 

Pridružite se nam!

Vsako soboto v juliju in avgustu si lahko pretegnete noge na dve uri trajajočem lahkem pohodu z vodnikom na vzpetino Straža. Zbor je ob 8. uri pri Riklijevi vremenski hišici v Zdraviliškem parku

Če pa ste začutili Riklijanca v sebi, smo za vas pripravili avtentično doživetje, ki poteka vsako sredo čez celo leto.