Kranjska Gora

Bled – Kranjska Gora = 39 km

kranjska gora© Alan Kosmač, Sidarta d.o.o., www.slovenia.info

Kranjska Gora je eden najbolj priljubljenih zimsko-športnih centrov, ki med drugim velja za prestižno prizorišče tekem alpskih smučarjev. Magnet za ljubitelje zimskih športov je tudi Planica, kjer rekorde na letalnici postavljajo smučarski skakalci, s pridobitvijo sodobnega Nordijskega centra so jo osvojili tudi smučarski tekači.

planica 2016© Iztok Medja, www.slovenia.info

Čeprav je Kranjska Gora sinonim za smučanje, ima ljubiteljem aktivnosti v naravi kaj ponuditi v vseh letnih časih. Pohodniki, planinci in alpinisti bodo tu našli svoj raj, saj se lahko iz slikovitih dolin Vrata, Kot in Krma odpravijo na najvišje slovenske vrhove na čelu s Triglavom. Še prej pa v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani pokukajo v zgodovino slovenskega planinstva in alpinizma. 

Iskalci kolesarskih izzivov se bodo zagrizli v strmino do prelaza Vršič, bolj ravninski kilometri na kolesarski poti od Mojstrane do Rateč in naprej do Belopeških jezer pa bodo ustrezali družinskemu kolesarjenju.

jezero jasna© Tomo Jeseničnik, www.slovenia.info

Na območju Kranjske Gore se odpirajo vrata v osrčje Triglavskega narodnega parka, ki ga krasijo številne naravne in kulturne znamenitosti – mokrišče Zelenci, Martuljški slapovi in slap Peričnik ter Ruska kapelica na poti proti Vršiču. Ob vznožju Vršiča se ustavite ob jezeru Jasna.