Alpsko smučanje in deskanje

Smučišča v okolici Bleda nudijo razgibano zimsko rekreacijo alpskim smučarjem in deskarjem na snegu.

Smučišče na Straži
Četudi Bled ni klasično smučarsko športno središče, je za ljubitelje bele opojnosti dobro poskrbljeno. Le nekaj minut peš hoje je od središča Bleda oddaljena Straža, ki je z eno dvosedežnico in vlečnico lahko dostopna domačim in tujim gostom. Smučišče je opremljeno z napravami za umetno zasneževanje in je osvetljeno v času nočne smuke. Spodnja postaja sedežnice je na 503 m, zgornja pa na 634 m nad morjem, celotna površina smučišča pa znaša 6 ha.

Na Straži je organizirana tudi šola smučanja in izposoja opreme, enako tudi pri nekaterih turističnih agencijah.

Smučišča v okolici
Bolj zahtevni alpski smučarji in deskarji se lahko odpravijo še na druga smučišča v okolici Bleda. Soriška planina, Krvavec, Kranjska Gora, Cerkno, Kanin/Sella Nevea (Slovenija), Trbiž, Sella Nevea/Kanin, Zoncolan, Pinacavallo, Forni di Sopra, Sappada, Sauris (Italija), 3ländereck, Innerkrems in Goldeck (Avstrija) so povezani v Julian Alps International Ski pass.

Imetniki te karte imajo brezplačen prevoz z Blejskim zimskim shuttlom z Bleda do Krvavca in Kranjske Gore.

Smučišča so še na Voglu in na Pokljuki, ki so bolj primerna za manj zahtevne smučarje in otroke.

Doživite
Za zahtevne smučarje in deskarje na snegu in tudi tiste, ki se z belimi strminami šele spoznavajo, je Bled odlično izhodišče. Urejena smučišča na bližnjih hribih in planinah so zagotovilo za ure in ure dobre zimske rekreacije v dnevnem in nočnem času.