Veslanje in čolnarjenje

INFORMACIJE

Plovbni režim na Blejskem jezeru

plovbni-rezim-Bled-karta

Na Blejskem jezeru je dovoljena plovba plovil, ki nimajo motornega pogona in imajo plitvi ugrez, ki ne more poškodovati jezerskega dna.

Treba je upoštevati plovbni režim (zemljevid zgoraj) in vstopno-izstopne točke: za rekreativne čolne dnevnih obiskovalcev sta to »Mala Zaka« in »Velika Zaka«.

Plovba je dovoljena celo leto. Od 1. marca do 31. oktobra je dovoljena od 6. do 23. ure, od 1. novembra do konec februarja pa od 8. do 17. ure.

Zaradi prisotnosti invazivne školjke potujoče trikotničarke in preprečevanja njenega širjenja se morajo plovila in pripadajoča oprema pred vsakim vstopom v jezero in po vsakem izstopu natančno pregledati, še posebej morebitne zareze na trupu plovila in veslih. Odstraniti je treba blato, vodne rastline in školjke. Po pranju z vročo vodo najmanj 45 stopinj Celzija, jo je z vseh odprtin, kjer bi lahko zastajala, potrebno odstraniti in vse dele dobro osušiti.

Pristojbine za rekreacijsko plovbo za posameznike ni. Za izvajanje športnih in rekreativnih aktivnosti s plovili na jezeru za organizirane skupine nad pet oseb se zaračuna enkratna pristojbina v višini 10,00 evrov za posamezno plovilo (Več informacij – 14. člen)

Več informacij o plovbnem režimu