KROŽNI PREMIK: Od odpadka do vrednosti
15.10.2025 | Novice
Vabimo vas, da se udeležite dogodka KROŽNI PREMIK: Od odpadka do vrednosti – skupaj gradimo krožno gospodarstvo, ki bo potekal v petek, 24. oktobra 2025, od 10.00 do 14.00 v Šolskem hotelu Astoria na Bledu.

Dogodek organizirata BSC Kranj in Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled, z namenom predstavitve rezultatov dveh evropskih projektov – CEFOODCYCLE in CIREVALC. Ti projekti prinašajo konkretne rešitve za zmanjševanje odpadne hrane, razvoj trajnostne embalaže ter uvajanje novih modelov krožnega poslovanja v gostinstvu in turizmu.
Med vrhunci dogodka bodo interaktivne predstavitve inovativnih rešitev, kot so:
- FlyUpCycle – od kruha do beljakovin, kjer ličinke črne vojaške muhe pretvarjajo živilske odpadke v krmo za ribe in plazilce, embalaža iz micelija gob, žagovine ali slame, usnje iz jabolčnih odpadkov, milo iz kavnih usedlin, posodice iz odvečnega testa in druge krožne rešitve.
V programu bodo sodelovali tudi predstavniki ministrstev, dogodek pa bo v video nagovoru obogatil chef Uroš Štefelin (Hiša Linhart), ambasador trajnostne kulinarike in prejemnik nagrade CEFOODCYCLE AWARD.
Dogodek se bo zaključil z zero-waste kosilom, ki bo pokazalo, da trajnost in okus lahko hodita z roko v roki.
Udeležba je brezplačna, vendar je predhodna prijava obvezna - do 20. oktobra 2025.
Prijava na dogodek >
Vir: BSC Kranj in VSŠ Bled