Organizatorji luksuznih potovanj na Bledu: Virtuoso Chairman's Event

08.11.2024 | Novice

Med 6. in 10. novembrom 2024 Slovenija gosti enega najprestižnejših dogodkov v svetu luksuznega turizma, Virtuso Chairman's Event. Edinstveno doživetje v obliki poslovnega srečanja gosti več kot 200 najvplivnejših članov združenja iz celega sveta, kar Sloveniji, pa tudi Bledu omogoča, da se predstavi kot destinacija odličnih doživetij za goste z nadpovprečno potrošnjo.

veslanje-1© Petra Pekovec

Ekskluzivna študijska potovanja organizirana po vsej Sloveniji

Dogodek omogoča predstavitev Slovenije kot odlične destinacije, ki se bohoti z naravnimi danostmi, bogato kulturno dediščino, vrhunsko kulinariko in izredno gostoljubnostjo. Udeleženci dogodka, ki potujejo skupaj s svetovalci, člani Virtuosa, iščejo edinstvena doživetja, personalizirane storitve in vrhunsko kakovost.

Bled skupino gosti 8. novembra, udeleženci so bili deležni prav posebnega in doživetega programa.
Na vodenem ogledu tisočletnega Blejskega gradu so si v grajski tiskarni ogledali prikaz tiska na repliki Gutenbergovega tiskarskega stroja in si odtisnili spominsko listino. Z jezersko kraljico, pletno, so se podali na voden ogled Blejskega otroka, v potičnici pa sami pripravili slovensko praznično pecivo, potico, in jo seveda tudi okusili.

virtuoso-otok© Maja Pančur

Obisk Bleda ne more miniti brez sladkanja s tradicionalno kremno rezino. Gostje so se tako odpravili v dom kremne rezine, Kavarno Park, kjer se je leta 1953 začela pisati zgodovina in kremšniti prinesla svetovno slavo. Sledil je ogled petzvezdičnega hotela z najdaljšo tradicijo na Bledu, Grand Hotel Toplice, ki pripoveduje zgodbe 90-letne zgodovine.

virtuoso-ght© Maja Pančur

Veslanje z olimpijci po Blejskem jezeru navduši še tako zahtevne goste. V spremstvu slovenskih veslaških olimpijcev so se udeleženci naučili osnov veslaških veščin v profesionalnih tekmovalnih čolnih in začutili fizične, mentalne in čustvene vidike skupnega sodelovanja osemčlanske posadke.

Na Blejskem kuharskem tečaju, ki je pravo doživetje in preplet tradicije in kulinarike, sta domačina Petra in Niko Rakovec udeležence naučila pripravljati štruklje in jima zaupala zanimive zgodbe in legende o lokalni hrani in kulturni dediščini. Ob raziskovanju okoliških alpskih vasic so gostje odkrivali tudi umetnost čebelarstva, gojenja zelišč in kuhanja iz nič. Na doživetju s čebelarjem pri Kralovem čebelnjaku na Selu pri Bledu so se seznanili s čebelarsko tradicijo, življenjem in pomenu čebel.

virtuoso-cooking-class© Mateja Vilman

Blejsko doživetje se je zaključilo z okusi pristne domače slovenske kulinarike v Gostilni Avsenik, ki je v svetu znana kot domovina slovenske narodnozabavne glasbe, ki jo poznajo po vsem svetu.

Dogodek so organizirali člani Virtuosa iz Slovenije s podporo partnerskih turističnih destinacij

Slovenska turistična organizacija (STO) dogodek organizira s člani Virtuosa iz Slovenije, agencijo Luxury Slovenia, hoteli InterContinental Ljubljana, Kempinski Palace Portorož in Hotel Grad Otočec ter destinacijama, kjer so gostje nastanjeni – Turizmom Ljubljana in Turističnim združenjem Portorož.

virtuoso-grad© Maja Pančur

K projektu smo pristopile tudi turistične destinacije iz celotne Slovenije s predstavitvijo luksuznih doživetij. Poleg Turizma Bled in Skupnosti Julijskih Alp so partnerji projekta tudi Turizem Radovljica, Zavod za turizem Maribor, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, Turistično združenje Izola, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Postojnska jama, Kobilarna Lipica, Javni zavod park Škocjanske jame, Krajinski park Sečoveljske soline in drugi.

Virtuoso in njegovi gostje predstavljajo ključen segment za uresničevanje vizije slovenskega turizma. Z gostovanjem najuglednejših lastnikov in najvplivnejših članov Virtuosa pričakujemo dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije, zlasti ameriškem, kanadskem in avstralskem tržišču. Gostovanje omogoča edinstven dostop do segmenta odgovornih gostov z nadpovprečno potrošnjo, ki potujejo skozi celotno leto in se na destinaciji zadržujejo dlje časa.

virtuoso-cebelar© Mateja Vilman