Teden izobraževanj na Bled Busu

05.07.2024 | Novice

Bled Bus© Boris Pretnar

S 1. julijem 2024 so po Bledu, okoliških vaseh in na Pokljuko začeli voziti brezplačni Bled Busi, ki so namenjeni za uporabo tako domačinom kot obiskovalcem za namen razbremenitve cestnega omrežja na Bledu in v okolici. V preteklem tednu smo na Javnem zavodu Turizem Bled organizirali izobraževanje za voznike, turistično gospodarstvo in ponudnike nastanitvenih kapacitet.

Izobraževanje in usposabljanje z namenom dviga kakovosti turistične ponudbe

Na Javnem zavodu Turizem Bled stremimo k dvigu kakovosti turistične ponudbe in k prijaznemu turizmu, ki v prvi vrsti zasleduje dvig kakovosti življenja lokalnega prebivalstva, posledično pa tudi prijetno izkušnjo gostov na destinaciji.

Bled Busi, ki po Bledu in okolici vozijo v juliju in avgustu, so bili uvedeni z namenom razbremenitve prometnic v času, ko na Bledu beležimo največ obiskovalcev. V lanskem juliju je na destinaciji prenočilo 72.471 gostov, avgusta pa 70.437, poleg njih pa Bled obišče tudi večje število enodnevnih obiskovalcev z osebnimi vozili, ki jih usmerjamo na bolj oddaljena parkirišča.

 Za namen dobrega informiranja in usposabljanja smo v Javnem zavodu Turizem Bled v preteklem tednu organizirali izobraževanje za voznike avtobusov, turistično gospodarstvo in ponudnike nastanitvenih kapacitet. Udeleženci so tako imeli priložnost, da so osvežili že pridobljeno znanje ali pa se na novo informirali o trasi in urniku brezplačnih Bled Busov ter o zeleni zgodbi, ki jo že vrsto let komuniciramo obiskovalcem Bleda. Slednja vključuje uporabo trajnostnih oblik mobilnosti, pitje vode iz pipe oziroma pitnikov, spoštovanje zelenih površin, narave in kulturne dediščine, podpiranje lokalnega gospodarstva in usmerjanje obiskovalcev na osvežitev v jezeru na za to namenjena območja kopalnih voda.

Znanje in usposabljanje turističnih delavcev je ključnega pomena za dvig kakovosti ponudbe in učinkovito komunikacijo z gosti, za katere si želimo, da prepoznajo težo in pomen naravnih danosti, ki bogatijo Bled in kraj zapustijo z lepimi spomini, za seboj pa pustijo čim manjši ogljični odtis.