Blejsko poletje 2024: od petka do četrtka

05.07.2024 | Novice

Jezerska promenada

Poletje je tu, z njim pa visoke temperature, ki kar kličejo po osvežitvi v Blejskem jezeru z aktualnimi 22 stopinjami Celzija. Po ležernem poletnem dnevu vas vabimo, da se od dneva poslovite ob glasbeni spremljavi z enim najlepših razgledov na rajski Bled.  

Od petka, 5. julija, do četrtka, 11. julija

Vabljeni na 29. Festival Bled

V julij smo tradicionalno vstopili z odprtjem 29. Festivala Bled, ki je že v polnem razmahu. Nocoj, 5. julija, bo oder Festivalne dvorane zavzel kantavtor, šansonjer, pesnik in vizualni umetnik Tomaž Hostnik, v soboto, 6. julija, pa skupina Patetico. Eden najboljših londonskih komornih zborov Londinium bo nastopil v nedeljo, 7. julija, v ponedeljek pa bo svoj novi studijski album z naslovom "Inner Light" predstavil Milan Stanisavljević, slovenski pianist srbskih korenin. V torek, 9. julija, se bodo predstavili mladi virtuozi, v sredo pa boste lahko prisluhnili mešanici različnih glasbenih zvrsti, od klasike, avantgarde do improvizacije dueta DILEMMA. Četrtkov večer se bo zibal v ritmih bossa nove zasedbe BosaZnova. Celoten program Festivala Bled je na voljo tukaj.

festival-bled

V petkov sončni zahod zapelje DJ JAMirko

Diplomirani violinist in eden najbolj razpoznavnih in uveljavljenih imen slovenske klubske scene, DJ JAMirko, bo danes, 5. julija, Jezersko promenado zavil v zvoke funka, džeza, breakbeata in najnovejše elektronske ritmike. Glasba bo zavzela promenado ob 19. uri.

Petkov chill out večer

Kino na prostem

To poletje se na Bled vrača kino na prostem – Piknik kino. V sredo, 10. julija, se bo na veslaških tribunah v Veliki Zaki zavrtelo težko pričakovano nadaljevanje kultnega filma Podli fantje: vse ali nič. Napeta akcija in vrhunska komedija vabi na tribune ob 21.15.

Piknik-kino-Bled-Podli-fantje

Podoživite srednjeveški čas in spoznajte Bled

Julija in avgusta vas vsako nedeljo ob 10. uri na gradu sprejme srednjeveška skupina viteza Gašperja Lambergarja. Vstopili boste v časovni stroj, podoživeli srednjeveški čas in vstopili na prizorišče lahkotnih plesov in viteških spretnosti v družbi imenitnih gospodičen in pogumnih vitezov.

Srednjeveški nastop

Vsak petek vabimo na redni enourni ogled Bleda, z začetkom ob 10. uri in zbornim mestom pred Turistično informativnim centrom Bled (Cesta svobode 10). Na ogled se je potrebno prehodno najaviti prek e-naslova info@visitbled.si, najkasneje do 8. ure na dan vodenja, vstopnice so na voljo po ceni 10,00 EUR, za imetnike kartice Julijske Alpe: Bled je ogled brezplačen.

Voden ogled Bleda© Anja Šmit

Vabljeni na Jezersko promenado

Jezerska promenada in tamkajšnja kulinarična ponudba vabita obiskovalce vse dni v tednu, med 12. in 22. uro, ob obisku promenade pa povabimo, da se sprehodite tudi do Zdraviliškega parka, kjer se ob vikendih predstavlja 15 umetnikov in obrtnikov z izdelki domače in umetnostne obrti.

Sejem domače in umetnostne obrti