Odprtje začasne razstave: 70 let Avsenikove glasbe

05.07.2024 | Novice

Avsenikova razstava na Jezerski promenadi © Turizem Bled

Ob 70. obletnici Avsenikove glasbe vabimo na odprtje razstave na prostem, ki bo v četrtek, 11. julija 2024, ob 11. uri, na blejski Jezerski promenadi.

Verjetno ena najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin, Ansambel bratov Avsenik, s svojim delovanjem seže v leto 1953. V sedemdesetih letih glasbenega ustvarjanja so dosegli izjemno prepoznavnost, ki odmeva daleč preko meja Slovenije. Njihova glasba se je v srca mnogih zapisala zaradi edinstvenih melodij in izjemne kakovosti, med najpopularnejše skladbe pa zagotovo sodijo Na Golici (1955), Otoček sredi jezera (1967) in Slovenija, od kod lepote tvoje (1974).

70. obletnico Avsenikove glasbe so zabeležili leta 2023, ob tej priložnosti pa bo v četrtek, 11. julija, ob 11. uri na blejski Jezerski promenadi tudi uradno odprtje začasne razstave 70 let Avsenikove glasbe. Slovesno jo bodo odprli župan Občine Bled Anton Mežan, direktor Tradicije Avsenik Aleš Avsenik in direktor Javnega zavoda Turizem Bled Blaž Veber.

Avsenikova razstava na Jezerski promenadi© Turizem Bled

Razstava, ki je nastala v sodelovanju Občine Bled, Javnega zavoda Turizem Bled in Tradicije Avsenik, vabi na sprehod skozi bogato zgodovino glasbenega ustvarjanja ter pregled najpomembnejših dogodkov in dosežkov ansambla Vilka in Slavka Avsenika. Na ogled bo vse do konca avgusta 2024.

Z otoka poje stari zvon

Bim bam bim bam bim bom

Na Kranjskem lepš'ga kraja ni

Hej, Bled prekrasen si!

-  Otoček sredi jezera, Ansambel bratov Avsenik


Vabljeni na Bled!