Blejsko poletje 2024: od petka do četrtka

28.06.2024 | Novice

Poletne temperature, prijetna jezerska osvežitev in glasbeno obarvani večeri se (z)družijo v živahnem blejskem dogajanju. Da ne bi zamudili nepozabnih doživetij in glasbenih poslastic, preverite spodnji pregled tedna »od petka do četrtka«.

Blejsko poletje - Jezerska promenada© Miro Zalokar

Od petka, 28. junija, do četrtka, 4. julija 2024

V petkov sončni zahod popeljeta DJ Anzhe in Adi Smolar

Petki so za glasbene užitke ob sončnem zahodu na Jezerski promenadi – najlepše večerne trenutke bomo obarvali v zvoke soul, funk in disco klasik in jih dopolnili z izbrano kulinarično ponudbo prigrizkov, kokteljov in žlahtne kapljice.

V petek, 28. junija, od 19. ure dalje sončnemu zahodu naproti popelje DJ Anzhe, na ta dan pa vabijo tudi Zaka bar v Veliko Zako na Modrosti v glasbi z Adijem Smolarjem.

Sobote so za akustiko, nedelje za tradicionalno slovenske večere

V soboto, 29. junija, bosta Tea in Grega, duo Planet Acoustic, na Jezerski promenadi preigravala priredbe znanih pop-rock uspešnic v akustični preobleki, v nedeljo, 30. junija, pa bo odmevala Avsenikova glasba ansambla Gorenjski kvintet ob plesni podpori Folklorne skupine Bled, ki že skoraj osemdeset let ohranja slovensko kulturno dediščino ter ljudsko izročilo.

Na Slovenski večer vabijo tudi v Hotelu Kompas – pridružite se jim v četrtek, 4. julija.

Folklorna skupina DU Naklo© Arhiv Folklorne skupine DU Naklo

Med 1. in 14. julijem na tradicionalni Festival Bled

Pestro koncertno dogajanje pod okriljem Zavoda za kulturo Bled se bo odvilo v sklopu Festivala Bled, ki poteka med 1. in 14. julijem. Letošnji se bo pričel z gala odprtjem slikarske razstave bratov Poklukar »Od portreta do karikature« in nadaljeval z avtorskim delom Iztoka Mlakarja v stilu komedije del`l  arte. V torek sledi predstavitev knjige in odprtje razstave »Janez Ravnik, umetnik, pedagog in organizator razstav« ter glasbeni dogodek Od Bacha do Mancinija. V sredo vabijo na Preplet glasbenih niti v družbi idrijske čipke, v četrtek na Satori, v petek pa na koncert suškega trubadurja in kantavtorja Tomaža Hostnika.

festival-bled

Lutkovne predstave domujejo v Grajskem parku

Zavod za kulturo Bled v sodelovanju z različnimi lutkovnimi gledališči vabi na lutkovne predstave za otroke v grajskem parku. Na dogodivščino z znanimi junaki vabljeni tudi v četrtek, 4. julija, ob 19. uri, na predstavo Opičja uganka ali Mamica, kje si.

Na voden ogled Bleda vsak petek ob 10. uri

Vse do 30. septembra bodo vsak petek potekali redni enourni vodeni ogledi Bleda, z začetkom ob 10. uri in zbornim mestom pred Turistično informativnim centrom Bled (Cesta svobode 10). Na ogled se je potrebno prehodno najaviti prek e-naslova , najkasneje do 8. ure na dan vodenja, vstopnice so na voljo po ceni 10,00 EUR, za imetnike kartice Julijske Alpe: Bled je ogled brezplačen.

Ob vikendih se predstavi slovenska obrt

Vsak petek, soboto in nedeljo ter ob dela prostih dnevih se v Zdraviliškem parku, na sejmu slovenske domače in umetnostne obrti predstavi 15 umetnikov in obrtnikov, ki na licu mesta izdelujejo svoje izdelke in jih ponujajo za nakup.

Vabimo vas, da uporabne izdelke zase, za dekoracijo doma ter unikatna darila in spominke poiščete na sejmu domače in umetnostne obrti.

Vabljeni na Bled!

sejem-domace-in-umetnostne-obrti-bled© Miro Zalokar