I feel Slovenia 2024 Bled International Regatta / Mednarodna regata

19.06.2024 | Novice

Letošnja I feel Slovenia 2024 Bled International Regatta / Mednarodna regata bo v organizaciji Veslaške zveza Slovenije in partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo potekala med 14. in 16. junijem. Gre za tradicionalno veslaško regato, ki bo na Blejskem jezeru potekala že 68. leto zapored.

regata_TTA

Prihajajoči vikend se bo tako na Bledu zbralo 520 tekmovalk in tekmovalcev iz 16 držav: Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Nemčije, Madžarske, Savdske Arabije, Nizozemske, Norveške, Nove Zelandije, Poljske, Srbije, Švice, Slovaške, ZDA in Slovenije.

I feel Slovenia Bled International Regatta / Mednarodna regata velja za eno najmočnejših veslaških tekmovanj v Srednji Evropi izven serije svetovnega pokala, ki ima velik poudarek na kategorijah U23 in U19. Tu nastopajo najboljši veslači, osvajalci medalj na evropskih in svetovnioh prvenstvih. Obenem pa imajo priložnost nastopati na ikoničnem Blejskem jezeru, ki velja za eno najboljših veslaških prizorišč na svetu, ki je doslej gostilo štiri svetovna in dve evropski prvenstvi.

Na I feel Slovenia 2024 Bled International Regatta / Mednarodni regati bodo nastopili vsi najboljši slovenski veslači, med njimi tudi Isak Žvegelj, ki nas bo zastopal na letošnjih Olimpijskih igrah v Parizu.

Skupaj s spremljevalci, predstavniki medijev ter funkcionarji in sodniki je na I feel Slovenia 2024 Bled International Regatti / Mednarodni regati akreditiranih preko 900 oseb, ki bodo v času dogodka na Bledu ustvarile okrog 4.500 nočitev.

Dogodek Veslaške zveza Slovenije, ki nastaja v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO), Turizmom Bled in sponzorji in partnerji Veslaške zveza Slovenije, bo mogoče spremljati s prenosom v živo preko interneta na spletni strani.

STO prepoznava pomen tovrstnih športnih dogodkov, ki gradijo podobo Slovenije kot odlične in odgovorne destinacije za aktiven oddih ter krepijo vrednost znamke I Feel Slovenia.

Vir in foto: Veslaška zveza Slovenije