Odprtje Izletniške ceste v Ribnem

19.06.2024 | Novice

Izletniska-ulica© Urška Kregar Cundrič

Občina Bled je junija zaključila s projektom temeljite rekonstrukcije Izletniške ceste v Ribnem.

Projekt, vreden skoraj milijon evrov, je zajemal celotno ureditev meteorne kanalizacije in razsvetljave, delno menjavo vodovodnih cevi, jasno ureditev in tlakovanje površin za pešce in urejanje brežin z uvozi v skupni dolžini 720 metrov.

V poletnem času bo v sklopu projekta urejena grbina proti šoli z novo talno signalizacijo ob šoli. V prihodnosti Občino Bled čaka še ureditev križišča Bled – Ribno z navezavo na Izletniško cesto.

Začasen najem vozila na električni pogon

Na dan popolne zapore Izletniške ceste se je Občina Bled z Ljubljanskim potniškim prometom dogovorila za nekaj urni najem Kavalirja, vozila na električni pogon, ki so ga koristili domačini in gostje Hotela Ribno Alpine. Slednjega v več slovenskih mestih pod različnimi imeni uporabljajo za namen brezplačne oblike mestnega prevoza, ki ga koristijo starejši, družine z majhnimi otroki, gibalno ovirani in turisti. Zaradi elektrifikacije je takšna oblika prevoza prijazna tudi okolju.

Kavalir v Ribnem© Benjamin Črv

Bi takšno vozilo imeli tudi na Bledu?

Občina Bled se nagiba k nakupu tovrstnega vozila s koriščenjem aktualnih subvencij. Na ta način bi občanom in obiskovalcem v brezplačno koriščenje ponudili trajnostno in okolju prijazno obliko prevoza in poskrbeli za povezljivost središča kraja s širšim območjem.

Vaše mnenje šteje

Na spodnji povezavi smo za vas pripravili kratek anketni vprašalnik, kjer vas sprašujemo, ali bi uporabljali takšno obliko prevoza in ali menite, da bi takšno vozilo za kraj predstavljalo dodatno ponudbo, ki bi koristila tako občanom kot obiskovalcem.

Veseli bomo vašega mnenja.

Povezava do kratkega anketnega vprašanja je na voljo tukaj.