Grajsko kopališče Bled odpira vrata v novo sezono

14.06.2024 | Novice

V petek, 14. junija 2024, Grajsko kopališče Bled odpira vrata v novo kopalno sezono. Ob vznožju grajske skale je za kopalce urejenih 5670 m2 površin, kjer so poleg bazenov, toboganov, vodnih in otroških igral na voljo tudi urejene sanitarije in tuši, kabine in garderobne omarice. Za kopalce so v kopališču na voljo okolju prijazne sončne kreme.

Grajsko kopalisce Bled© Jošt Gantar

Kopališče s svetovno priznanim eko-znakom Modra zastava in Slovenia Green Beach

Grajsko kopališče izpolnjuje stroge okoljske standarde kot rezultat ekološkega delovanja Občine Bled in se ponaša z Modro zastavo – svetovno priznanim eko-znakom, ki je eden pomembnejših okoljsko-vzgojnih programov mednarodne, neprofitne in nevladne organizacije FEE (Foundation for Environmental Education) iz Kopenhagna.

Modro zastavo podeljujejo marinam in kopališčem za obdobje enega leta, v katerem morajo izpolnjevati vse zahtevane kriterije na področju kvalitete vode, okoljske vzgoje in informiranja, okoljskega upravljanja in varnosti, mednarodni kontrolni pregledi pa zagotavljajo enoten standard odličnosti.

Na podlagi mednarodno priznanega okolijskega znaka Modra zastava je Grajsko kopališče kot prvo kopališče v Sloveniji prejelo tudi znak Slovenia Green Beach.

Več informacij

Kopališče je odprto od junija do sredine septembra, urnik in cenik sta objavljena na uradni spletni strani. Sezonske vstopnice so v preprodaji na voljo vse do 27. junija 2024.

Grajsko kopališče Bled 2© Jošt Gantar