Bled na skupščini Alpskih Biserov v italijanskem Brixnu

06.06.2024 | Novice

Bled na skupščini Alpskih Biserov v italijanskem Brixnu

Med 31. majem in 1. junijem 2024 so se na skupščini v Brixnu srečali člani Alpskih Biserov, ki se ga je udeležil tudi predstavnik javnega zavoda Turizem Bled. Članici združenja sta tudi dve slovenski turistični destinaciji, Bohinj in Bled.

Na tokratnem srečanju so sprejeli sklepe o prihodnjem sodelovanju, člani pa so si izmenjali primere dobrih praks. Na interaktivnih delavnicah so obravnavali storitve skupne uporabe avtomobilov (carsharing) in javnega prevoza na zahtevo. V sklopu skupščine so potrdili novega člana Alpskih Biserov, italijanski Bressanone/Brixen.  

V združenju beležijo vse pogostejša povpraševanja o partnerstvih, članstvih in strokovnih predavanjih, kar nakazuje na uspešno delo druženja. Alpski Biseri se uveljavljajo kot močna blagovna znamka, ki se uspešno pozicionira v mednarodnem okolju in vzbuja vedno več zanimanja. Vizija razvoja združenja stremi k vključevanju novih partnerjev, nadaljnji širitvi sodelovanja ter aktivnega vključevanja vseh članov v projekte z namenom iskanja raznolikih rešitev za aktualne in nove izzive alpskih destinacij in letovišč.

Alpski Biseri (en. Alpine Pearls) je mednarodna mreža s statusom Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje in združuje občine ter destinacije v Alpah, ki so zavezane trajnostnemu turizmu in transnacionalnemu sodelovanju. Združenje velik poudarek namenja področju trajnostne mobilnosti in njemu pozitivnemu vplivu na počitnikovanje v sožitju z naravo.