Poletna digitalna kartica doživetij Julijske Alpe: Bled ponovno na voljo

31.05.2024 | Novice

Kartica JA Bled poletna

Bled z območjem Julijskih Alp ponuja nešteto vznemirljivih doživetij. Gostje jih na Bledu lahko izkusijo tudi s pomočjo digitalne poletne kartice Julijske Alpe: Bled. Ta bo med 1. junijem in 30. septembrom 2024 ponovno na voljo za goste, ki bodo na destinaciji prenočili najmanj tri nočitve, vključuje pa brezplačne storitve in ugodnosti na Bledu in v okolici.  

E-kartica za goste, ki na destinaciji prenočijo najmanj tri nočitve

Kartico bodo lahko ponujali ponudniki nastanitev, ki so partnerji Turizma Bled, gostje pa jo prejmejo na e-naslov in si jo naložijo na svoj telefon. Ta ni prenosljiva in velja izključno za osebo, za katero je izdana in velja za čas bivanja. Izda se starejšim od 6 let, mlajši otroci jo koristijo skupaj s starši. Brezplačne storitve in ugodnosti, ki jih nudi kartica, imetniki koristijo v skladu z delovnim časom ponudnika in razpoložljivosti kapacitet.

Številne ugodnosti na vseh področjih turistične ponudbe

Mobilnost

Na področju mobilnosti imajo imetniki kartic na voljo brezplačno uporabo organiziranih prevozov z Bled Busom, ki bo v juliju in avgustu vozil po Bledu, na Pokljuko in do okoliških krajev, povratno vožnjo s sedežnico na Stražo, popust za prevoz na Blejski otok in na taksi storitve podjetja Bled shuttle.

Kartica vključuje tudi brezplačno izposojo gorskih koles za 2 uri na dan in 10 % popust na 10-urno izposojo električnih koles v Infocentru Triglavska roža Bled. V Informacijski točki Bled Gorje nudijo 20 % popust za najem klasičnih in električnih koles, 10 % popust za najem koles, e-koles in e-skirojev pa nudijo poslovalnici Bled shuttle.

Znamenitosti

Imetniki kartice bodo lahko koristili popust ob nakupu vstopnice za Blejski grad in za ogled Blejskega otoka, omogoča jim brezplačen vstop v korita Mostnice in dolino Voje v Bohinju, ogled enega izmed muzejev v Bohinju (Muzeja zgodovine Bohinja, Planšarskega muzeja ali Oplenove hiše v Studorju) ter vstop v cerkev Svetega Duha v Javorici v Tolminu.

Aktivnosti

Voden ogled Bleda, ki bo potekal vsak petek ob 10. uri z začetkom izpred TIC Bled, bo za imetnike kartice brezplačen. Na smučišču Straža ob nakupu dveh voženj za poletno sankanje tretjo podarijo, športna agencija Outdoor Slovenija pa nudi 10 % popust na vse aktivnosti skupaj z brezplačnimi fotografijami in video vsebinami izleta. 10 % popust nudijo tudi pri obisku The Game Escape Room, pri vstopu v Grajsko kopališče Bled, na Mini golfu Bled pa so za imetnike kartice pripravili posebno ponudbo – odrasli bodo za vstopnico odšteli 7,00 EUR, za otroke do 12. leta pa 6,00 EUR.

Voden ogled Bleda© Anja Šmit

Gostinska ponudba

10 % popust nudijo tudi številni gostinci. Popusta bodo imetniki deležni v restavraciji Grajska plaža na celoten račun, restavraciji Grill na postrežene jedi, restavraciji 1906 v Hotelu Triglav na dnevni jedilnik, v gostinskem vrtu Mini golf Bled na pijačo, na ploščo Starkl v Hotelu Starkl ter na celotno gostinsko ponudbo v kavarni Stari Farovž in gostilni Zatrnik Pr' Jagru. A la carte zajtrk v Restavraciji 1906 Hotela Triglav je za imetnike kartice na voljo po ceni 20,00 EUR.

Za paket 4 originalnih blejskih kremnih rezin »za s seboj« bodo imetniki kartice odšteli 19,50 EUR, ob naročilu zajtrka Bled Breakfast pa jih bo pričakalo sladko presenečenje.

Brezplačne tiskovine

Turizem Bled imetnikom kartice podarja brezplačni pohodniški zemljevid Bled, ki ga prejmejo v Infocentru Triglavska roža Bled, v TIC Radovljica pa so pripravili brezplačno knjižico za družinsko dogodivščino S čebelico po Radovljici ter karto pohodnih poti po Radovljici in okolici.

Več informacij o digitalni kartici Julijske Alpe: Bled in celoten seznam brezplačnih storitev in ugodnosti je na voljo tukaj.