5-zvezdični Kamping Bled obnovil certifikat Slovenia Green

31.05.2024 | Novice

Bled_Camping_13_2020_Photo_BDobrin© B. Dobrin

Na umirjeni zeleni lokaciji Blejskega jezera, ob vznožju Julijskih Alp in obrobju Triglavskega narodnega parka se nahaja Kamping Bled. Ta s svojo lego tik ob obali jezera nudi prvovrstno in okolju prijazno doživetje kraja. Kamp se je lani pridružil zeleni shemi slovenskega turizma s prejemom znaka Slovenia Green Accomodation, letos so certifikat uspešno obnovili.

Ekološki kamp del skupine Sava Hotels & Resorts

Ekološki kamp najvišje kategorije gostom nudi številne aktivnosti za prostočasne dejavnosti na prostem, regeneracijo in razvajanje z ekskluzivnimi izkušnjami, ki so obarvane v pristna doživetja lokalnega okolja. Kamp sledi trajnostnemu konceptu, ki mu v največji slovenski turistični skupini Sava Hotels & Resorts vztrajno sledijo.

Okolju prijazno kampiranje

Več kot 700 dreves obdaja različne tipe parcel, ki so primerne za vse vrste šotorov, avtodomov in prikolic. Poleg standard in premium parcel so v kampu na voljo tudi glamping hiške Gozdne vile in sodobne lesene družinske hiše.

V sanitarnih objektih varčujejo z vodo, na vseh tuših in armaturah so nameščeni perlatorji za zmanjševanje pretoka vode, za ogrevanje sanitarne vode izkoriščajo solarne sisteme. V kampu uporabljajo recikliran toaletni papir in brisačke za roke, pri čiščenju uporabljajo okolju prijazna čistila.

Skupni prostori, ki zahtevajo osvetlitev, so opremljeni s senzorji in varčnimi žarnicami, na področju odpadkov pa sledijo konceptu ničelne proizvodnje in strogemu ločevanju. Z namenom zmanjševanja števila odpadkov so na vhodu v kampu postavili večji ekološki otok, ki je, razen košev za pasje odpadke in bio odpadke pri prostorih za pomivanje posode, edino mesto zbiranja smeti.

Goste spodbujajo k odkrivanju kraja s kolesom ali peš, s trajnostno naravnanostjo in pozornostjo do okolja pa v vsakodnevnem delovanju uresničujejo trajnostno zavezo v turistični industriji.