Julijske Alpe na Wanderlustovem Zelenem potovalnem seznamu za leto 2024

25.05.2024 | Novice

wanderlust-2024

Julijske Alpe so bile na podlagi strokovnjakov izbrane za prestižen Green Travel List 2024 revije Wanderlust.

Wanderlust je največja in najstarejša potovalna revija v Združenem kraljestvu, ki je že več kot 30 let vodilna na področju trajnostnega in odgovornega potovanja. Že leta 1993 je revija poudarjala pomembnost potovanja z zmanjševanjem ogljičnega odtisa, še preden je ta tema postala nujnost – odgovorno potovanje je v DNK-ju revije in v načinu njihovega pristopa.

Zelen potovalni seznam, ustanovljen 2023, letno praznuje najobetavnejše pobude na področju trajnostnega potovanja. Za leto 2024 je revija prejela več kot tisoč prijav, pri čemer je vsako posebej preučila strokovna žirija devetih strokovnjakov na področju trajnosti.

Skupnost Julijske Alpe je počaščena, da je postala del prestižne liste, kar potrjuje našo zavezanost k trajnostnemu razvoju in odgovornemu turizmu. Ta dosežek je rezultat trdnega skupnega dela in predanosti vseh članov skupnosti, partnerjev in obiskovalcev, ki strmimo k ustvarjanju boljše prihodnosti za naše okolje.

The Travel Green List 2024 je spodbuden opomnik, da lahko potovanja pozitivno vplivajo na okolje in skupnost. Julijske Alpe bodo še naprej stremele k trajnostnim praksam, ki bodo izboljšale kakovost življenja domačinov in zagotovile nepozabne izkušnje za obiskovalcev.

Za več informacij o Green Travel List 2024 in Wanderlustu obiščite: