Ob svetovnem dnevu čebel nova publikacija s celovito ponudbo apiturizma

25.05.2024 | Novice

sto-publikacija-cebelarstvo© STO

Ob svetovnem dnevu čebel, ki ga obeležujemo 20. maja, je Slovenska turistična organizacija izdala novo publikacijo s celovito predstavitvijo apiturizma v Sloveniji. Prenovljena izdaja, prva po vpisu čebelarjenja kot načina življenja v Sloveniji na seznam svetovne nesnovne dediščine UNESCO, vabi k spoznavanju posebnosti slovite čebelarske tradicije, k odkrivanju dediščine, povezane s čebelami, na čebelarske poti, na točke urbanega čebelarjenja in k okušanju in pripravi dobrot z medom.

Slovenska turistična organizacija je novo, razširjeno izdajo publikacije o apiturizmu pripravila v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije. Uspešno sodelovanje pri promociji apiturizma kot pomembnega dela trajnostnega turizma v Sloveniji med obema partnerjema  poteka že od leta 2017, ko je Organizacija združenih narodov na pobudo Slovenije razglasila Svetovni dan čebel. 

Prenovljena izdaja publikacije je namenjena tako individualnim obiskovalcem Slovenije kot strokovnim organizacijam in poznavalcem čebelarstva, ki načrtujejo izobraževalne ekskurzije in različna srečanja. Publikacija v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku bo v tiskani obliki, ki bo izšla v prihodnjem mesecu, spremljala predstavitve apiturizma kot trajnostne turistične izbire na promocijskih dogodkih po vsem svetu. V elektronski obliki je publikacija z naslovom Apiturizem v Sloveniji – Čebelarska doživetja na moj način, dostopna tukaj. 

Vir: slovenia.info