Spartan Race – tek z ovirami premierno na Bledu

10.05.2024 | Novice

Spartan Race © Nik Beroncelj / Extrem.si

18. in 19. maja 2024 bo Bled prizorišče sloveče serije tekov z ovirami v ikonični alpski kulisi z razgledom na Blejsko jezero in Julijske Alpe. Dogodka se lahko udeležite kot gledalci, ali pa preizkusite svoje meje z individualno ali skupinsko udeležbo in premagate izbrano razdaljo. Na tekmovanje se je že prijavilo 2.500 tekačev iz 35 držav.

Športno-rekreativni izziv z alpsko kuliso

Spartan Race je izziv, primeren za vse starosti in pripravljenost tekačev, tudi za gibalno omejene osebe in otroke. Tekmovalci se bodo zbrali v Mali Zaki in pomerili na treh razdaljah (Sprint: 5 km in 20 ovir; Super: 10 km in 25 ovir; Beast: 21 km in 30 ovir), v treh kategorijah (Elite za resne športnike, po starostnih skupinah in v odprti kategoriji - tudi za rekreativce in skupine prijateljev), otroci pa se bodo preizkusili na svojem poligonu Kids Race - tekmovalno ali netekmovalno.

Trasa izziva v 70 % poteka po že obstoječih stezicah, gozdnih, pohodniških, planinskih in poljskih poteh. Nekatere od teh so bolj uhojene, druge bolj zaraščene, večina njih pa ni markiranih in vrisanih v aplikacijah – skupno jim je, da se vijejo po naravi.

Spartan

Na voljo posebna akcija za nakup startnin

Organizatorji do 13. maja 2024 nudijo posebno akcijo za nakup startnin, ki je na voljo z uporabo kode LASTMINUTE2BLED24.

Organizirani brezplačni prevozi za obiskovalce in udeležence

Obiskovalce in udeležence spodbujamo, da se dogodka udeležijo na način trajnostne mobilnosti in se na Bled pripeljejo z vlakom ali avtobusom.

V času prireditve bodo parkirišča za obiskovalce in tekmovalce na voljo na vseh plačljivih občinskih parkiriščih. Priporočamo parkiranje na tistih, kjer je na voljo časovno neomejeno parkiranje (P12 – Seliše, P14 – Vrtec, P15 – Osnovna šola, P16 – Osnovna šola 2, Zdravstveni dom, parkirnina hiša TC Bled, železniška postaja, Lake Bled Parking in parkirišče Betin). Več informacij o parkirnih mestih na Bledu je na voljo tukaj

V soboto, 18. in v nedeljo, 19. maja, bosta po Bledu krožila avtobusa, ki zagotavljata brezplačen prevoz za tekmovalce in obiskovalce. Krožna vožnja bo potekala na relaciji Glavna avtobusna postaja Bled – Postajališče Union – Avtobusna postaja Rečica – Mala Zaka. Avtobusa bosta za potnike na voljo vsakih 20 minut, z začetkom krožnih voženj ob 6.50 in zaključkom ob 14.30 v soboto in ob 13.30 v nedeljo. Po tej uri bo en avtobus s krožno vožnjo nadaljeval na isti relaciji do 20. ure, vozil pa bo vsakih 30 minut oziroma dokler se ne zapolni.

Cestne zapore

V soboto, 18. in v nedeljo, 19. maja, bo veljala popolna zapora Župančičeve ceste, prehod bo dovoljen za avtobus, stanovalce in organizatorje dogodka. Na ostalih cestah in prehodih bodo urejene začasne zapore ob prehodu tekmovalcev – za zapore bodo na licu mesta skrbeli reditelji.

Bled je idealno izhodišče za odkrivanje Julijskih Alp

Dogodek Spartan Race Slovenia hosted by I feel Slovenia organizira podjetje Ekstrem d.o.o. v so-organizaciji Javnega zavoda Turizem Bled, gosti pa ga Slovenska turistična organizacija.

bled panorama milan jansa© Milan Janša

V skladu s strategijo razvoja turizma na Bledu stremimo k podaljšanju dobe bivanja gostov na destinaciji in zmanjševanju števila dnevnih obiskovalcev. Bled predstavljamo kot idealno izhodišče za odkrivanje Julijskih Alp, kraj pa kot prostor avtentičnih doživetij, ki nudi vso potrebno infrastrukturo, ki jo gostje potrebujejo – od raznovrstne izbire nastanitvenih obratov do gostinske in prostočasne ponudbe. Dogodek nagovarja obiskovalce, ki iščejo naslednjo destinacijo za aktiven oddih v neokrnjeni naravi.