26. Slovenska turistična borza na Bledu

09.05.2024 | Sporočila za javnost

26. SIW
Po več kot 20 letih bo Bled ponovno gostil največji poslovni dogodek slovenskega turizma, Slovensko turistično borzo (SIW). Dogodek bo potekal med 14. in 16. majem 2024, z glavnim prizoriščem v Ledeni dvorani Bled. 

Več kot 150 tujih podjetij iz več kot 30 držav

SIW, ki ga organizira Slovenska turistična organizacija (STO), predstavlja edinstveno priložnost za srečanja vodilnih predstavnikov slovenskega turističnega gospodarstva, tujih organizatorjev potovanj ter turističnih in specializiranih agencij s celega sveta. V sklopu borze potekajo poslovni sestanki in srečanja, bogat spremljevalni program pa predstavlja priložnost za krepitev in vzpostavitev partnerskih povezav ter spoznavanje turistične ponudbe kraja.

Na 26. Slovenski turistični borzi se bo 230 slovenskih ponudnikov iz 150 podjetij predstavilo več kot 150 predstavnikom turističnih agencij in organizatorjev potovanj iz več kot 30 držav, največ agentov prihaja iz Italije, Združenih držav Amerike, Velike Britanije in Češke. Organizatorji so zaznali veliko zanimanje agentov iz oddaljenih trgov, več kot polovica tujih udeležencev bo na SIW prisotna prvič.

Motivacijski programi obarvani v blejska doživetja

Prednost gostitelja borze je edinstvena priložnost, da agentom predstavi avtentično in lokalno ponudbo kraja. Gostje bodo tako spoznali enega najstarejših gradov na Slovenskem, jezerske dame pletne, kulinarično ponudbo pa bodo okusili prek jedi, pripravljenimi s prehranskimi izdelki Blejskega lokalnega izbora. Javni zavod Turizem Bled, kot soorganizator borze, pripravlja pester spremljevalni program za udeležence.

Med doživetji, ki jih bodo spoznali, je kar nekaj tudi tistih, ki ponosno nosijo certifikat blagovne znamke Blejski lokalni izbor. Na doživetje s čebelarjem se bodo podali v Karlov čebelnjak na Selu pri Bledu, kjer se bodo seznanili s čebelarsko tradicijo, življenjem in pomenu čebel. V Zgornjih Gorjah bodo doživeli Vrt okusov in občutkov, kjer jih bo sprejela zeliščarka in kuharica Mateja. V časovni stroj bodo vstopili na doživetju Zveni po praznikih, ki se odvija v prvi polovici 19. stoletja in predstavlja bogato tradicijo Bleda in okolice v času praznikov. S pletno bodo obiskali tudi Blejski otok in v Potičnici pripravili in spekli tradicionalno potico.

Poleg omenjenih doživetij se bodo udeleženci lahko odpravili tudi na veslanje z blejskimi olimpijci, Janijem Klemenčičem in Mihom Pirihom, se spustili po najdaljšem ziplinu v Evropi – Zipline Dolinka, ki predstavlja izjemno 4 kilometre dolgo avanturo, soba pobega Unlock Bled pa jih bo pričakala s sedmimi vznemirljivimi preizkušnjami, kjer bodo spoznali skrivnosti, legende in resnično zgodovino Bleda.

Več informacij o borzi je na voljo na uradni spletni strani Slovenske turistične organizacije.