20. aprila se na Bledu ogrevamo za Spartan Race

19.04.2024 | Novice

Spartan Race © Nik Beroncelj / Extrem.si

To soboto, 20. aprila, bo ob 11. uri v Mali Zaki na Bledu potekal brezplačni ogrevalni dogodek Spartan Race Bled Hosted by I Feel Slovenia. Na dogodku bodo prisotni trenerji in izkušeni tekači, udeležencem bodo predstavili del trase in primere ovir. Dogodek predstavlja tudi priložnost za povezovanje in pogovore s trenerji, ki bodo udeležencem svetovali, kako se najboljše lotiti priprav na majsko preizkušnjo. 

Spartan Race Bled hosted by I Feel Slovenia bo potekal 18. in 19. maja 2024 v Mali Zaki, trenutno je na tekmovanje prijavljenih skoraj 2.500 tekačev iz 31 držav.

Priznana serija tekov z ovirami premierno na Bledu

Vodilni svetovni seriji tekov z ovirami, ki se odvijajo na izbranih lokacijah po vsem svetu, se letos primerno pridružuje tudi Bled z ikonično alpsko kuliso. Vabljeni, da se dogodka udeležite kot tekmovalci in preizkusite svoje meje, se na progo podate z izbrano družbo prijateljev ali družine ter premagate izbrano razdaljo v povezovalnem duhu, ali pa se dogodka udeležite kot gledalci in navijači.

Športno-rekreativni izziv Spartan Race

Izziv je primeren za udeležence vseh starosti in pripravljenosti, tudi za otroke. Tekma se bo odvijala na treh razdaljah (Sprint: 5 km in 20 ovir; Super: 10 km in 25 ovir; Beast: 21 km in 30 ovir), v treh kategorijah (Elite za resne športnike, po starostnih skupinah in v odprti kategoriji - tudi za rekreativce in skupine prijateljev), otroci pa se bodo preizkusili na svojem poligonu Kids Race - tekmovalno ali netekmovalno.

Bistvo dogodka je promocija gibanja, zdravega življenjskega sloga, premagovanje lastnih meja ter druženje in medsebojno povezovanje.

Več informacij o dogodku je na voljo na uradni spletni strani si.spartan.com/sl.