Marca na Bledu nadpovprečen obisk

06.04.2024 | Novice

Bled v pomladi z narcisami© Jošt Gantar

V marcu je Bled obiskalo 21.903 obiskovalcev, ki so skupno ustvarili 44.077 nočitev. Med obiskovalci je bilo 91 % tujih gostov, največ iz Madžarske, Italije, Hrvaške, Slovenije in Nemčije. V primerjavi z lanskim marcem, ko smo na Bledu zabeležili 13.986 prihodov in 26.168 nočitev, beležimo 63 % rast obiska v času nizke sezone.

Bled se je zavihtel na tretje mesto med najbolj obiskanimi kraji v državi

V marcu 2024 je največ gostov obiskalo Ljubljano, sledita ji Piran in Bled. Dober obisk so hotelirji napovedovali tudi v času velikonočnih praznikov, ko je bila med 29. marcem in 1. aprilom, glede na razpoložljive podatke hotelskih namestitev, zabeležena 70-% zasedenost. Med gosti so prednjačili Italijani, Hrvati, Madžari, sledili so jim Američani.

Napovedi za prvomajske praznike

V času prvomajskih praznikov hotelirji glede na trenutno razpoložljive podatke poročajo o visoki zasedenosti, saj je rezerviranih že približno 80 % razpoložljivih hotelskih namestitev. Število obiskovalcev od prvomajskih praznikov dalje strmo narašča, saj bo kot običajno največ obiskovalcev na Bledu v juniju, juliju in avgustu, izjemno zaseden je tudi september, in kot kaže, bo turistična sezona trajala globoko v jesen.