Sejem slovenske domače in umetnostne obrti

29.03.2024 | Novice

sejem-domace-in-umetnostne-obrti-bled

V blejskem Zdraviliškem parku se ta konec tedna, med 29. in 31. marcem, začenja sejem slovenske domače in umetnostne obrti. Vse do 6. oktobra se bo v petek, soboto in nedeljo ter ob dela prostih dnevih predstavilo 15 izdelovalcev in obrtnikov, ki bodo na licu mesta izdelovali svoje izdelke ter jih obiskovalcem ponudili za nakup.

Spoznajte slovensko obrt

Slovenski rokodelci, umetniki in obrtniki vas vabijo v Zdraviliški park na sejem, ki bo potekal med 29. marcem in 6. oktobrom 2024, v petek, soboto, nedeljo in na dela proste dneve med 10. in 19. uro oziroma med 10. in 21. uro v visoki poletni sezoni, junija, julija in avgusta.

Sejem domače in umetnostne obrti© Miro Zalokar

Koga boste na sejmu srečali ta konec tedna?

Blejski lončar in naravovarstvenik Miha Žvan se bo predstavil z glinenimi izdelki, med drugimi bo na voljo za nakup tudi posebna glinena piščal, izdelek Blejskega lokalnega izbora, s katero boste žvrgoleli kot blejske ptice.

zvizgalka© Tomo Jeseničnik

Več kot 60 vrst ptic, ki imajo začasni ali stalni dom na Bledu, je navdihnilo tudi Natašo Gorjanc, ornitologinjo, ki je ljubezen do blejskih ptic prenesla na steklene umetnine v Tiffany tehniki izdelave vitražev. Natašine ptice so prejele certifikat Blejskega lokalnega izbora.

Ptice lokalnega okolja 3 Bled Local selection© Tomo Jeseničnik

Jezerske ptice, labodi pa so predstavljali inspiracijo Božici Krivec, ki je ustvarila magnetek (blejskega) laboda iz lesa lipe in slive, ki ponosno nosi certifikat Blejski lokalni izbor. Božica bo na sejmu, poleg magnetkov, predstavila številne uporabne in okrasne izdelke iz lesa in kamna.

Magnet blejski labod Bled Local selection© Tomo Jeseničnik

Iz lesa, kamna in epoxy smole ustvarja tudi Ivan Krivec, ki je certifikat Blejskega lokalnega izbora prejel za spominek viteza Lambergarja. Spominek, ki popelje v čas pogumnih blejskih vitezov, je lep opomnik na plemenite viteške vrednote, ki jim je vredno slediti.

Spominek vitez Lambergar Bled Local selection© Tomo Jeseničnik

Z glinenimi izdelki s certifikatom dr. Janeza Bogataja se bo predstavila Monika Vogrinc, ki izdeluje lončene izdelke in dekorativno keramiko.

Nakit boste našli na stojnicah Studia Arteus, Ljubice Marolt, Simone Androjna in Tine Curk, spominke pa so za obiskovalce pripravili Milodar Zevnik, Jurij Zupanc in Miha Trpin.

Tomaž Pokorn in David Almajer izdelujeta unikatne izdelke za gospodinjstvo, Andreja Krelj Funak pa pod blagovno znamko CorkArt izdeluje praktične izdelke iz portugalske plute.

Vabimo vas, da uporabne izdelke zase, za dekoracijo doma ter unikatna darila in spominke poiščete na sejmu domače in umetnostne obrti – se srečamo ob koncih tedna, vse do 6. oktobra.