Premagovanje lastnih omejitev na Spartan Race Bled hosted by I feel Slovenia

29.03.2024 | Novice

Spartan Race © Nik Beroncelj / Extrem.si

Vodilni svetovni seriji tekov z ovirami, ki gostujejo na izbranih lokacijah po vsem svetu, se pridružuje tudi Bled z ikonično jezersko podobo in alpsko kuliso. Spartan Race Bled hosted by I feel Slovenia bo potekal 18. in 19. maja 2024 v Mali Zaki, udeleženci se bodo preizkusili na razdaljah od 5 do 21 kilometrov.

20. aprila na ogrevalni trening

Uradni brezplačni ogrevalni dogodek Spartan Workout Tour bo v soboto, 20. aprila ob 10. uri v Mali Zaki. Na ogrevanju bodo Spartan vaditelji predstavili traso in izvajali vaje, ki so povezane z izvedbo premagovanja določenih ovir, ki bodo tekače pričakale na progi ter spregovorili o pripravah na majsko preizkušnjo.  

Na športno-rekreativni izziv 18. in 19. maja

Spartan Race je izziv, primeren za vse starosti in pripravljenost tekačev, tudi za otroke. Namen teka z ovirami je promocija gibanja, zdravega življenjskega sloga in premagovanje lastnih meja v obliki nepozabnega doživetja v naravi. Tekmovanja se lahko udeležijo posamezniki ali pa izbrano razdaljo pomagajo v skupini s prijatelji ali družino. Na dogodek so vabljeni tudi gledalci.

Tekma Spartan Race bo potekala na treh razdaljah: Sprint (5 kilometrov in 20 ovir), Super (10 kilometrov in 25 ovir), Beast (21 kilometrov in 30 ovir), in v treh kategorijah: Elite (za resne športnike), po starostnih skupinah in v odprti kategoriji (ta dovoljuje pomoč med sotekmovalci in je namenjena tudi skupinam), otroci pa se bodo preizkusili na svojem poligonu Kids Race (tekmovalno ali netekmovalno).

Najbolj zagreti tekači lahko na tekmi osvojijo posebno kolajno Trifecte. Ta je sestavljena iz treh delov, prejmejo pa jo tisti, ki v dveh dneh pretečejo vse tri razdalje. Najboljši tekmovalci vsako leto tekmujejo tudi na svetovnem prvenstvu v teku z ovirami.

Na Spartan Race Bled več kot 2000 ljubiteljev tekov z ovirami

Med 18. in 19. majem bo Bled gostil več kot 2000 tekačev, ki se bodo preizkusili na progah teka z ovirami. Večina tekačev se izziva loti za zabavo s prijatelji kot aktivno preživljanje prostega časa. Med drugimi so Spartan Race že preizkusili akrobati Dunking Devils, kikboksar Samo Petje, tekmovalci šova Exatlon in stand-up maratonec Andrej Težak Tešky, vrhunski športniki kot je Meta Hrovat pa si na ta način popestrijo rutinske treninge. 

Več informacij o Spartan Race Bled hosted by I feel Slovenia je na voljo na uradni spletni strani.