Več kot 100 udeležencev na Zimskem kopanju z Emilom Ledenkom

01.03.2024 | Novice

V soboto, 24. februarja 2024, je na kopališču Grand Hotela Toplice, potekalo Zimsko kopanje z Emilom Ledenkom. V Javnem zavodu Turizem Bled smo dogodek zasnovali kot odgovor na zelene zime, v duhu začetnika organiziranega zdraviliškega turizma na Bledu Arnolda Riklija, ki je svoje paciente zdravil v izjemno lepem okolju s pomočjo vode, sonce in zraka, ki so zanj predstavljali vir zdravja.

Na celostnem doživetju s holističnim pristopom so sodelovali Tamara Manojlović, ki je vadbo joge dopolnila z dihalnimi vajami, zimsko kopanje z Emilom Ledenkom in Spartan Race Slovenija, ki so pripravili ogrevalne vaje v špartanskem duhu. Po kopanju v hladni vodi so se udeleženci ogreli v savni wellness Studia Luisa Grand Hotela Toplice, ki je na dan dogodka odprl svoja vrata posebej za udeležence zimskega kopanja.

V Blejsko jezero z aktualno temperaturo vode 6 °C se je podalo več kot 100 udeležencev, ki so tudi sicer zapolnili vse termine organiziranega zimskega kopanja. Kar nekaj udeležencev se je v sklopu dogodka tudi samostojno podalo v hladno jezero. Najstarejši med udeleženci je štel 87 let, najmlajši pa 18. Poleg slovenskih udeležencev se je na kopanje podalo tudi nekaj tujih obiskovalcev, med drugim Angleži, Američani, Rusi in Kanadčani.

20240224_120715000_iOS