Skupnost Julijskih Alp na IFT Beograd

01.03.2024 | Novice

IFT-Beograd

Na mednarodnem turističnem sejmu v Beogradu, IFT Beograd, ki je potekal med 22. in 25. februarjem, se je v sklopu razstavnega prostora I feel Slovenia predstavila tudi Skupnost Julijskih Alp. Letošnji sejem, že 45. po vrsti, je potekal pod sloganom »Avantura počinje ovde«.

IFT Beograd je največji sejem v JV Evropi, ki že več kot 40 let sledi svetovnim trendom, s kakovostno ponudbo pa vsako leto privabi več obiskovalcev, ki največ zanimanja izkazujejo za ponudbo slovenskih zdravilišč in smučišč, outdoor aktivnosti in gastronomske užitke.

Prva dneva sejma sta bila namenjena poslovnim srečanjem. Skupnost Julijskih Alp je gostila 8 sestankov, stojnico pa je obiskal tudi ambasador Slovenije v Srbiji Damjan Bergant, ki je spregovoril o svojih prizadevanjih za promocijo Slovenije. Srbski trg tudi sicer predstavlja odlično priložnost za nagovarjanje poslovnega turizma, saj je med Beogradom in Ljubljano vzpostavljena letalska povezava z letalskim prevoznikom Air Srbija, ki mesti med seboj povezuje 2x dnevno.

Vse dni je bil sejem sicer odprt za splošno javnost, na razstavnem prostoru Julijskih Alp se je tudi letos trlo obiskovalcev, med njimi so prednjačili mladi pari, družine in rekreativni športni navdušenci. Za srbske goste je Slovenija še vedno sinonim za zimske užitke, največ zanimanja so izkazali za aktivnosti v neokrnjeni naravi in možnosti za outdoor aktivnosti v regiji. Srbski gostje izjemno cenijo našo skrb za ohranjanje kulturne in naravne dediščine in takšno ravnanje vidijo kot konkurenčno prednost Slovenije kot turistične destinacije.

Srbija je za skupnost Julijskih Alp pomemben trg predvsem zaradi lokacijske bližine in dobre prometne povezave, izjemno pozitivnega dojemanja naše destinacije in interes za celoletni turizem, s poudarkom na nizki sezoni, ko si gostje želijo na dopustu čim bolj uživati v lokalnem okolju z dobro kulinarično ponudbo.