Udeleženci poslovne borze Conventa na spoznavni študijski turi

01.03.2024 | Novice

Blejski otok © Boris Pretnar

Med 21. in 22. februarjem 2024 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala 16. mednarodna poslovna borza industrije srečanj Conventa. Na borzi, ki je bila letos prvič organizirana po novih evropskih standardih za trajnostno poročanje, se je 120 razstavljavcev iz 16 držav srečalo s 160 organizatorji dogodkov iz 31 držav. 14 udeležencev borze se je udeležilo spoznavne študijske ture na Bledu, v Bohinju in v Radovljici.

Poslovni gostje izkazali zanimanje za organizacijo trajnostnih dogodkov

Na poslovni borzi Conventa se je organizatorjem dogodkov predstavil tudi Kongresni urad Bled, ki je v času borze gostil 22 sestankov. Največ zanimanja za organizacijo dogodkov na Bledu je bilo izkazanega za organizacijo porok, trajnostnih dogodkov ter izvedbo motivacijskih programov.

Sodarjeva domačija© Boris Pretnar

Spoznavna študijska tura Julijske Alpe: Bohinj, Bled, Radovljica

Pred začetkom poslovne borze Conventa je 14 udeležencev borze imelo priložnost spoznati destinacije v skupnosti Julijskih Alp, Bled, Bohinj in Radovljico, v sklopu spoznavne študijske ture (Pre-Conventa Fam Trip 2024), ki je potekala med 18. in 20. februarjem.

V Bohinju so bili udeleženci nastanjeni v Gourmet&SPA Hotel Sunrose7, večerjali v Hotelu Bohinj in se odpravili na edinstveno doživetje Melodija gozda. Radovljico so odkrivali na vodenem ogledu starega mestnega jedra, s postankom v butični čokoladnici Radolška čokolada.

Bled navdušil s svojo gostoljubnostjo in avtentičnostjo

Udeleženci spoznavne študijske ture so spoznali avtentična doživetja, ki so del zbrike edinstvena doživetja Slovenije in prepoznana s certifikatom Blejski lokalni izbor. Na Bledu jih je navduševala gostoljubnost, ki so je bili deležni na vsakem koraku, rajska podoba kraja ter ohranjanje tradicije in avtentičnosti, ki so jo doživeli prek vožnje s pletno, ogledom otoka ter s spoznavanjem kulinaričnega izročila s peko potice v otoški pekarni Potičnica. In na edinstvenem doživetju Zveni po praznikih, ki jih je popeljalo v praznični čas prve polovice 19. stoletja, v čas življenja največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. V Sodarjevi domačiji, kmečkim dvorcem iz 17. stoletja, so spoznali bogato tradicijo Bleda in okolice, prisluhnili zgodbam tistega časa, zaplesali in okusili tradicionalne slovenske jedi.

Potičnica© Boris Pretnar

Zveni po praznikih© Boris Pretnar

Prvi dan so bili deležni kosila v Restavraciji 1906, noč pa preživeli v Rikli Balance hotelu, ki je navdušil s tradicijo lokalnega okolja. 

Med prizorišči za organizacijo dogodkov so si ogledali prenovljen Rikli Balance Hotel, ki ponosno nosi trajnostni Green Key znak, Infocenter Triglavska roža Bled s predstavitvijo Triglavskega narodnega parka ter produktov Blejski lokalni izborIEDC Poslovno šolo Bled in Festivalno dvorano. V restavraciji in pizzeriji Špica so spoznali zgodbo blejskih olimpijskih veslačev, ki jo v obliki motivacijskih programov izvaja podjetje Insync. Udeležence je v najstarejši vili na Bledu, v Vili Zora, kjer domuje občina Bled, sprejel tudi župan Anton Mežan.

Infocenter Triglavska roža Bled© Boris Pretnar

Spoznavni ogled Bleda se je zaključil na enem najstarejših gradov v Sloveniji, ki navdušuje s svojo mogočnostjo in edinstvenimi razgledi. Na vodenem ogledu Blejskega gradu so si odtisnili svojo spominsko listino v grajski tiskarni z repliko Gutenbergovega tiskarskega stroja in okusili penino iz grajske vinske kleti. Blejsko doživetje so zaključili v restavraciji Blejski grad, kjer jim je ekipa kulinarične hiše Jezeršek pokazala visoko kulinariko na Bledu.

Udeleženci poslovne borze Conventa na Blejskem gradu
 

Vtisi udeležencev

»Bled sem kot turistično destinacijo že poznala, vendar mi je študijsko potovanje omogočilo vpogled v različne aktivnosti, gastronomska doživetja in ostale priložnosti za obogatitev programov, ki jih pripravljamo za skupine, ki obiščejo Bled.«

Abacus Tours, Sandra Holsinger Staresina

»Spoznavna tura je bila polna različnih doživetij, kar mi je izjemno pomagalo pri zbiranju informacij in pristnih vtisov o destinaciji. Na najboljši način ste nam predstavili potencial Nove Evrope in zelo verjetno bomo vašo destinacijo in Kongresni urad Bled dodali na svoj zemljevid za poslovna srečanja.«

Barents.pl - Biuro Aktywnych Podróży, Aleksandra Matusz

»Prvič sem obiskal Bohinj, Bled in Radovljico. Celotna tura je bila zasnovana na zelo visoki ravni, vašo gostoljubnost in predanost destinaciji smo občutili na vsakem koraku: ob skrbno izbrani nastanitvi, odličnimi vodniki, prijetnimi restavracijami, romantičnem sprehodu po očarljivem gozdu, vožnjo s pletno po Blejskem jezeru, odlično domačo hrano in vrhunskimi vini, obisk kmečkega dvorca in tamkajšnje doživetje, edinstveni razgledi na gore, cerkve, gradove, … vse to so razlogi, zakaj je vredno vključiti Bled, Bohinj in Radovljico v programe za poslovna srečanja.«

Supertour, Andrzej Rutkowski