Fotografije (zimske) krajine v Sloveniji navdušujejo tuje medije

26.02.2024 | Novice

Da zima še ni rekla zadnje besede, pričajo številni članki, ki še vedno opevajo lepote zimske krajine. Kateri slovenski kraj jih je pri britanskem Daily Mailu navdušil tokrat? In kje se zaročiti v Sloveniji, da bo zagotovo rekla "DA"? Obenem ne gre zamuditi tudi objave o Ptuju v Euronewsu.

Conde_Nast_Ojstrica

V britanskem Daily Mailu smo lahko v članku z naslovom "Beautiful images show the world's most iconic destinations in winter" zasledili tudi fotografijo zasneženega Blejskega otoka, kjer so Bled izpostavili poleg številnih ikoničnih destinacij, kot so Pariz, Dunaj, London in Praga.

Bled_Daily_Mail_2

Opis so pospremili z besedami: Fotografija prikazuje znamenito cerkev Marijinega vnebovzetja na Blejskem otoku v Sloveniji, v ozadju pa so Julijske Alpe. Lonely Planet Bled opisuje kot nadvse romantično destinacijo, ki je že dolgo tudi priljubljena med destinacijami za medene tedne, pokrajina pa je še očarljivejša pozimi, ko jo zavito v meglico pokrije zimska odeja. (This image shows the iconic Assumption of Maria Church on Bled Island in Slovenia, with the Julian Alps in the background. Lonely Planet notes that its 'over-the-top romantic setting' has long attracted honeymooners, with the scenery even more enamoring when winter mist wafts hither and thither and snow blankets the landscape.)"

Vabljeni k branju >

Condé Nast Traveller pa je objavil članek o 26 najlepših krajih za zaroko na svetu, na svojem profilu Instagram pa pri povezavi do članka za naslovno fotografijo objavil fotografijo Blejskega otoka. V članku so zapisali, da je za izjemen razgled na Bled in okolico vredno obiskati Ojstrico: "Spakirajte svoj nahrbtnik, vzemite s seboj šampanjec in prigrizke (ne pozabite na prstan") in jo mahnite tja, da ujamete sončni zahod za ta nepozaben trenutek."

Vabljeni k branju >

Omeniti pa gre tudi članek v Euronewsu, ki je bil objavljen na temo kulture v Sloveniji in na piedestal postavlja naše najstarejše mesto, Ptuj. Članek povzema epizodo oddaje Smart Regions, v kateri se dopisnica Euronews Aurora Velez odpravi na Ptuj, da bi si ogledala, kako so evropska sredstva pomagala oživiti propadajoče mestno središče in ga preoblikovati v družabno središče, ki se ponaša s klasičnim in sodobnim dizajnom.

Ptuj_Smart_Cities

Vabljeni k branju

 

Vir: slovenia.info