Izjemna objava v britanskem The Guardianu, ki mesečno doseže več kot 24 milijonov bralcev

19.02.2024 | Novice

The Guardian je objavil članek o smučanju in zimskih doživetjih v Julijskih Alpah, ki se začne z besedami: "Na Voglu spregovori narava". Članek se ponaša z izjemnim dosegom in izpostavlja trajnostni pristop k turizmu, pristno naravo in avtentične kulturne in gastronomske izkušnje.

Cover_Guardian-STO

 

V članku s pomenljivim naslovom Skiing without clutter: on the eco-friendly slopes of Slovenia’s Julian Alps, ki izpostavlja pristno naravo in trajnostni pristop k turizmu. V članku novinarka Camilla Bel-Davis opisuje izkušnjo njenega doživljanja smučanja na Voglu in zimske ponudbe v Julijskih Alpah. Omeni tudi Bled in Bohinj, Triglavski narodni park, Soriško planino in Pokljuko, bližino Ljubljane, hotela Bohinj in Triglav.

Poogovarjala se je tudi z direkorjem Turizma Bohinj, Klemnom Langusom, ki je povedal, da "smo prej v Sloveniji imeli občutek, da z zimsko ponudbo ne moremo tekmovati z Avstrijo ali Italijo, sedaj pa se zavedamo, da je neobremenjenost z velikimi smučišči in lepa pokrajina, kjer je smučarska infrastruktura skrita, velika prednost. Če smučanje umre, imamo še vedno čisto naravo."

Preberi celoten članek >

The Guardian se uvršča med najpomemnejše globalne medije, ponaša pa se tudi z izjemnim dosegom - na mesečni ravni ga namreč na spletu bere več kot 24 milijonov bralcev.

Vogel je bogatejši za veliko investicijsko pridobitev: novo panoramsko žičnico in večjo poletno ponudbo.

Vir: slovenia.info