Bled na samem vrhu 24 najboljših potovalnih destinacij v 2024

09.02.2024 | Novice

bled-v-medijih-novica

Bled je izjemno priljubljena turistična destinacija prav zaradi dih jemajočih naravnih danosti, pogosto krasi naslovnice mednarodnih medijev in se uvršča na številne sezname, saj velja za destinacijo, ki jo vsaj enkrat v življenju moraš doživeti.

Priljubljeni britanski turistični vodnik Rough Guides je v začetku letošnjega leta Bled uvrstil v sam vrh med destinacijami za sproščujoči oddih na lestvici 24 najboljših potovalnih destinacij v 2024. Kot zapišejo, je obisk Blejskega jezera s kuliso veličastnih Julijskih Alp, nad katerim se dviga srednjeveški grad, destinacija za sproščujoč oddih brez konkurence. Dodajo, da je jezero podobno ogledalu, s čudovitim otokom v središču – ki resnično deluje kot kraj iz pravljice.

Tudi v letu 2023 se je Bled znašel na številnih seznamih uglednih medijev v izjemni družbi ostalih svetovnih krajev, v nadaljevanju izpostavljamo le nekatere.

Luksuzna revija o potovanjih, Condé Nast Traveler, je Bled uvrstila na lestvico 50 najlepših manjših mest na svetu. Kot navajajo, »z jezerom smaragdne barve, otočkom s cerkvijo, impresivnimi pogledi na Julijske Alpe in gradom iz 12. stoletja, ki se bohoti na skalni pečini ob jezeru, vam na Bledu zagotovo ne bo zmanjkalo lepih razgledov.«

Priznana potovalna revija Travel + Leisure je na seznam najbolj modrih jezer sveta uvrstila tudi Blejsko jezero. Zapisali so: »Globoka, modra voda, ki obkroža Blejski otok, in njegova značilna cerkev Matere božje poskrbita, da je prizor videti naravnost pravljičen.«

Bled se je uvrstil tudi v elitni izbor 25 najlepših krajev na svetu portala globalne medijske hiše CNN, CNN Travel z opisom »Svetleča modrina. Vzpenjajoča se kulisa Julijskih Alp. Slavna cerkev na sredi otoka. Ni presenetljivo, da se je Bled v zadnjih letih razvil v eno najbolj vročih destinacij v Evropi.«

V britanskem časopisu The Guardian so na lestvico 6 najbolj slikovitih in cenovno ugodnih avtobusnih potovanj v Evropi uvrstili povezavo med Blejskim in Bohinjskim jezerom, ki vabi na užitke v pogledih na obe jezeri in slikovit Triglavski narodni park.

Britanski medij The Telegraph je Julijske Alpe uvrstil med Evropska najlepša jezerska območja. Poleg Blejskega izpostavijo tudi Bohinjsko jezero ter Triglavska sedmera jezera.  

»Povsod je lepo, a na Bledu najlepše,« pa so številni komentarji popotnikov, ki so raj na zemlji že obiskali.