Bled bo gostil 26. Slovensko turistično borzo (SIW)

09.02.2024 | Novice

SIW

Destinacija Bled je bila izbrana za 26. gostiteljico in soorganizatorko Slovenske turistične borze (SIW). Največji poslovni dogodek slovenskega turizma bo potekal med 14. in 16. majem 2024, glavno prizorišče pa bo večnamenska Ledena dvorana Bled.

Krepitev vzpostavljenih partnerstev in vzpostavljanje novih

Poslovni dogodek slovenskega turizma, SIW, predstavlja izjemno platformo za srečanja predstavnikov organizatorjev potovanj in turističnih agencij s celega sveta in vodilnih predstavnikov slovenskega turističnega gospodarstva. V sklopu borze potekajo številni poslovni sestanki in srečanja, spremljevalni program pa predstavlja priložnosti za neformalna povezovanja in spoznavanje vrhunske turistične ponudbe.

Spremljevalni program

Prednost gostitelja borze je vsekakor priložnost, da udeleženci doživijo in izkusijo ponudbo kraja. V sklopu slovenskega večera, ki ga organizira Slovenska turistična organizacija (STO), bodo pobližje spoznali enega najstarejših gradov na Slovenskem, Blejski grad, slovensko kulinariko in ponudbo celotne Slovenije. Avtentično ponudbo kraja bodo gostje doživeli tudi skozi vrhunska gastronomska in druga avtentična doživetja, nekatera od njih ponosno nosijo certifikat kolektivne blagovne znamke Blejski lokalni izbor, ki povezuje lokalne ponudnike, zagotavlja vrhunsko kakovost izdelkov, storitev in avtentičnih doživetij.

Blejska doživetja in motivacijski programi

Javni zavod Turizem Bled, kot soorganizator borze, pripravlja pester spremljevalni program, ki udeležencem predstavlja avtentično in tradicionalno ponudbo kraja.

Gostje se bodo lahko podali tudi na doživetja, ki ponosno nosijo certifikat blagovne znamke Blejski lokalni izbor. Med drugim se bodo odpravili na vodeno pustolovščino skozi Začaran gozd, kjer bodo skozi uganke in naloge spoznavali lokalne ljudske pravljice in legende, kulturno dediščino in zgodovino kraja ter doživeli blejske naravne danosti. Na doživetje s čebelarjem goste vabi Karlov čebelnjak, na Selu pri Bledu, kjer se obiskovalci podučijo o čebelarski tradiciji, življenju in pomenu čebel. Na pot nastanka odličnega žganja, od sadovnjaka do kotlička za žganjekuho, vabi »Prgarija«, vas Zasip in kmetija Pr Trsegvav, s programom Od najlepše tepke do Tr'glavovega žganja. Doživetje vrta okusov in občutkov se odvija v Zgornjih Gorjah, pri zeliščarki, kuharici in kmetici Mateji, ki goste popelje na bosonogi sprehod med zelišči in gredicami, ki prebuja čute, pod romantičnem kozolcem pa predstavi, kako preprosto je ustvariti okusne zelišče poslastice. V prvo polovico 19. stoletja popelje doživetje Zveni po praznikih, ki predstavlja bogato tradicijo Bleda in okolice. Na mizi zadiši po značilnih prazničnih jedeh, veselje se širi ob ljudskih plesih in pesmi, ob domačinih, oblečenih v značilna oblačila iz Prešernovega časa, pa gostje spoznavajo zanimive lokalne zgodbe, šege in navade, ki so bogatile praznike v blejskem okolju.

Poleg omenjenih doživetij se bodo udeleženci lahko odpravili tudi na veslanje z Blejskimi olimpijci, Janijem Klemenčičem in Mihom Pirihom, v blejsko kuhinjo na blejski kuharski tečaj, na doživetje Vodne, zračne in sončne kopeli z Arnoldom Riklijem, na terasi hotela Kompas bo potekalo lokostrelsko popoldne, prva urbana pustolovščina soba pobega Unlock Bled pa vabi na sedem vznemirljivih preizkušenj, kjer udeleženci spoznavajo skrivnosti, legende in resnično zgodovino Bleda.

Več informacij

Več informacij o borzi in udeležbi je na voljo tukaj. Razpisana mesta za udeležbo na borzi so omejena, prijave sprejemajo do 29. marca 2024 oz. do zapolnitve mest.