Bled in Blejski ponudniki med finalisti izbora Kongresna zvezda 2023

01.02.2024 | Novice

Conventa© Marko Delbello Ocepek

Mednarodna poslovna borza Conventa in Revija Kongres bosta tudi letos podelila prestižne nagrade Kongresna Zvezda (Meetings Star). Med finalisti so, poleg Bleda, kot destinacije za poslovna srečanja v kategoriji M, tudi blejski ponudniki prizorišč za poslovna srečanja, Festivalna Dvorana Bled, Rikli Balance Hotel in Hotel Park Bled.

Kongresna Zvezda, tradicionalne nagrade s težo

Nagrade Kongresna Zvezda bodo letos podelili že štirinajstič v sklopu borze Conventa. Podeljujejo jih najboljšim kongresnim destinacijam, hotelom, kongresnim centrom in vplivnežem v regiji Nove Evrope. Nagrade imajo v industriji srečanj dolgo tradicijo, podeljujejo pa se na osnovi natančno izdelanih kriterijev in standardov ter na podlagi obiska skritega kongresnega gosta, ki kongresne ponudnike oceni na podlagi 654 ocenjevalnih kriterijev.

Kategorije nagrad

Nagrade bodo tudi letos podelili najboljšim destinacijam za srečanja, slovenskim mestnim kongresnim hotelom, resort kongresnim hotelom, spa kongresnim hotelom, butičnim kongresnim hotelom in kongresnim centrom. Letos bodo prvič razglasili tudi zmagovalca v dveh posebnih in novih kategorijah, najbolj kreativnem in trajnostnem prizorišču.

Blejski finalisti

Med finalisti za Kongresno zvezdo 2023 je med MICE destinacijami v kategoriji M nominiran tudi Bled, kot destinacija za celoletna poslovna srečanja. M kategorija zajema destinacije, ki lahko gostijo do 1200 udeležencev, finalisti pa so izbrani na podlagi 75 ocenjevalnih kriterijev.

Poleg Bleda so med finalisti tudi slovenski Portorož in Maribor, hrvaški Dubrovnik, Split, Opatija, Rovinj in Šibenik ter avstrijski Celovec, Beljak, Saalfelden-Leogang in Schladming.

V kategoriji slovenski resort kongres hoteli, kjer so med finalisti večji letoviški hoteli z raznoliko in kompleksno ponudbo dodatnih turističnih storitev in kongresnim centrom, se za nagrado potegujeta tudi Hotel Park Bled in Rikli Balance Hotel. Med finalisti v kategoriji slovenskih kongresnih centrov je tudi kulturni in kongresni center Bleda, Festivalna dvorana.

Nagrajenci bodo znani 21. februarja 2024

Nagrade Kongresna Zvezda bodo podelili na svečani razglasitvi, v sklopu poslovne borze Conventa, ki bo v sredo, 21. februarja 2024, v Cankarjevem domu.

Več informacij o t.i. Meetings star Awards najdete tukaj (v angleščini).