34. Sejem Alpe-Adria vabi k odkrivanju navdihujočih doživetij

19.01.2024 | Novice

Konec januarja bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani tradicionalno potekal sejem Alpe-Adria, ki je največji turistični sejem v Sloveniji. STO se predstavlja v sodelovanju z Združenjem zgodovinskim mest Slovenije s poudarkom na kulturni ponudbi. V sklopu obsejemskega dogajanja bo potekal bogat program, še posebej izpostavljamo predstavitev Smernic v podporo trženju tematike "Umetnost in kultura" za leti 2024 in 2025 ter dogodek Izzivi turizma na področju varnosti v gorah.

sejem-alpe-adria

Od 31. januarja do 3. februarja bo na Gospodarskem razstavišču potekal osrednji mednaro dni sejem turizma Alpe-Adria. Namenjen je vsem športnikom, popotnikom, planincem, pohodnikom, aktivnim rekreativcem, tekačem, kolesarjem, ljubiteljem adrenalinskih športov v naravi in vsem tistim, ki iščejo ideje kako preživeti prosti čas. Dogajanje na sejmu bo popestril bogat spremljevalni program z izobraževalno in zabavno vsebino.

Na sejmu bo letos veliko govora o kulturnem turizmu, ki je zanimiv čez celo leto in privablja obiskovalce na ogled muzejev, koncertov, razstav, spoznavanje lokalnih običajev in kulinarike.

Letos se predstavlja 53 razstavljalcev, med njimi številne slovenske destinacije, turistični ponudniki, slovenska turistična društva iz 9 držav. 

Vir: slovenia.info