Zimska pravljica 2023/24 v številkah

18.01.2024 | Novice

zimska-pravljica-stol-na-jezerski-promenadi© Boris Pretnar

Pester program letošnje Zimske pravljice je v 45 dnevih gostil 26 koncertov na Jezerski promenadi, 8 otroških predstav in drugih vsebin za otroke, 4 nastope pevskih zborov v Zdraviliškem parku in tradicionalna dogodka – uprizoritev Legende o potopljenem zvonu in Krog prijateljstva. V celotnem obdobju programa smo našteli približno 11.000 obiskovalcev.

Najbolj obiskani koncerti

Najbolj obiskani dogodki so bili koncerti na Jezerski promenadi, največ obiskovalcev pa smo našteli na koncertih Hamo & Tribute 2 Love, Nuše Derende, Prifarskih muzikantih, Dejana Vunjaka in Brendijevih barab ter Yugo Nostalgice. Izjemen obisk smo zabeležili na silvestrovo, ko je približno 1000 obiskovalcev silvestrovalo v družbi Ansambla Saše Avsenika. Koncerte je v povprečju dnevno obiskalo 400 posameznikov, med novoletnimi počitnicami pa smo v povprečju našteli 700 obiskovalcev.

nusa-derenda-koncert-bled© Boris Pretnar

Legenda o potopljenem zvonu

Tradicionalna božična uprizoritev legende je eden lepših tradicionalnih dogodkov, letos smo prešteli 1000 obiskovalcev. Prireditev bo že v prihodnjem letu doživela nekaj posodobitev, ki bodo legendi dodale še nekaj več čarobnega pridiha.

Legenda o potopljenem zvonu© Boris Pretnar

Vključevanje in sodelovanje z lokalnim prebivalstvom

Zimska pravljica predstavlja dodatno priložnost, ko se obiskovalcem, pa tudi lokalnemu prebivalstvu, še pobližje predstavijo domači rokodelci, ustvarjalci, gostinci, glasbeniki, pevski zbori, ponudniki izdelkov Blejskega lokalnega izbora … V letošnji program Zimske pravljice smo tako, na primer, vključili vrtec in šolo, Božičkov nabiralnik je po odposlanih pismih otrok na Severni pol sprejemal voščilnice za varovance Doma dr. Janka Benedika Radovljica in Medgeneracijskega centra Bled. Na Jezerski promenadi so se predstavili lokalni rokodelci, ustvarjalci ter gostinci z dodatno ponudbo.

Rokodelska stojnica na Jezerski promenadi © Boris Pretnar

Zimska pravljica 2024/25

Program Zimske pravljice bo potekal v enakem obdobju kot navadno, med 2. decembrom 2024 in 5. januarjem 2025. Prihodnje leto bodo Bled premierno osvetlile svetleče skulpture, Legenda o potopljenem zvonu bo doživela osveženo uprizoritev, priprava programa pa bo odsev letošnjih najbolj obiskanih koncertov in ostalih spremljevalnih dogodkov.

Ste obiskali letošnjo Zimsko pravljico?

Vaše predloge za izboljšave, pripombe, kaj vas je zmotilo in kaj vam je bilo všeč, nam lahko sporočite na e-naslov  ali prek spletne ankete. Vaše mnenje nam bo v pomoč pri snovanju in izboljšavi prihodnje Zimske pravljice.