ODPOVEDANO: Pustni karneval Blejskih legend

11.01.2024 | Novice

odpovedano-pust-1

OBVESTILO: Dogodek je zaradi slabe vremenske napovedi odpovedan. 

Zimo bomo s pustnimi maskami letos preganjali v nedeljo, 11. februarja. Pustni karneval bo potekal v organizaciji Javnega zavoda Turizem Bled, osrednje dogajanje pa se letos seli na Jezersko promenado.

Rdeča nit letošnjega karnevala so Blejske legende, sodelujoča lokalna društva pa se lahko odločijo tudi za kakšno drugo, poljubno temo, zaželeno pa je, da je maska skupinska.

Kdo so torej Blejske legende?

Odgovor na to vprašanje je zagotovo odvisno od vsakega posameznika. Nekateri bodo najprej pomislili na legendarno kremšnito, drugi na tradicionalno pletno ali pa na tisto pravo legendo o zvonu želja. Niso pa legende le tradicionalne blejske stvari in simboli, temveč tudi izjemni domačini in blejske face. Recimo, matematični genij Josip Plemelj, razvpiti zdravilec Arnold Rikli, inovator Peter Florjančič, hotelir in župan Jakob Peternel, podjetnica in hotelirka Jula Molnar … Mogoče ste si od nekaj želeli postati vrhunski športniki. Teh je na Bledu kar nekaj – od veslačev, alpskih smučarjev, skakalcev, tekačev, hokejistov, golfistov, plavalcev … Blejske legende so torej prav vsi in vse, kar je vaša prva asociacija z rajsko blejsko podobo. Pustite domišljiji in ustvarjalnosti prosto pot, vsaj enkrat na leto si dajte duška in nadenite masko, ki bo uspešno odgnala zimo, priklicala pomlad in risala nasmehe na obraze obiskovalcev pustnega rajanja in ustvarjala pozitivno atmosfero.  

Društva vabimo, da okrepijo medsebojne vezi in ustvarijo skupno pustno masko

Pustna povorka je dogodek veselega značaja, ki središče obarva v pisane barve in preplavi s širokimi nasmehi. Vabimo vas, da spodbudite in motivirate svoje društvo, klub, organizacijo ali skupino prijateljev in se v čim večjem številu udeležite pustne povorke. Sodelovanje in udeležba blejskih klubov in društev bo tudi tokrat štelo pri prijavah na izbrane razpise.

Zbor mask pri Infrastrukturi Bled

Zbrali se bomo med 14. in 14.30 uro pri Infrastrukturi Bled, od koder bo povorka nadaljevala pot čez Bledec na Jezersko promenado, kjer se bodo maske predstavile gledalkam in gledalcem, zatem pa sledi zabava za otroške in odrasle maske z glasbeno skupino Karneval band.

Prijave zbiramo do 2. 2. 2024

JZ Turizem Bled sprejema prijave skupin do 5. februarja po elektronski pošti na naslov , informacije o pustnem karnevalu pa so na voljo na telefonski številki 045 80 507.

Ob skupinski prijavi je potrebno navesti:

Pomembno: Vsaka skupina mora določiti osebo, ki bo pred skupino nosila tablo z imenom društva in skupine. Vsi člani pravočasno prijavljenih skupin bodo prejeli kupon za pustni krof in topli napitek.

Vabljeni k udeležbi in soustvarjanju pravega pustnega vzdušja na Bledu!

Turizem Bled