Bled do drugega mesta v kategoriji Turistični kraji na natečaju Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023

16.11.2023 | Novice

Dnevi slovenskega turizma

Turistična Zveza Slovenije je na Dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici včeraj podelila priznanja nagrajencem tradicionalnega vsakoletnega natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna. Vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti je letos potekalo pod sloganom Na izlet s Turistično zvezo Slovenije, s čimer je TZS promovirala novo digitalno aplikacijo Moj – izlet.si, ki jo je letos ponudila v brezplačno uporabo.

Navkljub poletnim poplavam in njihovi jesenski reprizi, so pri Turistični zvezi Slovenije uspeli do konca pripeljati natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna 2023. Najbolj so ponosni, da so uspeli obiskati tudi v poplavah prizadete kraje in da le-ti niso bili v ničemer prikrajšani. Ne glede na vremenske kataklizme je državna ocenjevalna komisija letos pregledala 28 mest, 19 mestnih, vaških in trških jeder, 35 izletniških točk, 21 izletniških krajev, 10 mladinskih prenočišč, 18 kampov in glampingov ter 25 tematskih poti, na natečaju pa so izbirali tudi najboljše Petrolove bencinske servise.

Med nagrajenci je tudi kar nekaj predstavnikov destinacij Julijskih Alp - v kategoriji Turistični kraji je do drugega mesta prišel tudi naš Bled. Nagrado je v Novi Gorici prevzela blejska delegacija (Turistično društvo Bled, Javni zavod Turizem Bled in Občina Bled) na čelu z županom, g. Antonom Mežanom.