Na Bledu bomo praznične lučke prižgali v soboto, 2. decembra

02.11.2023 | Novice

zimska-pravljica-stol

Praznično obdobje in bogat program Zimske pravljice bomo na Bledu uradno otvorili s prižigom lučk v soboto, 2. decembra, ob 17. uri. Obiskovalce bo nagovoril podžupan Občine Bled, gospod Iztok Pesrl, za dobro vzdušje bo poskrbel narodnozabavni ansambel Polkaholiki.

Pester program blejske Zimske pravljice se bo odvijal med 2. decembrom 2023 in 14. januarjem 2024. Rdečo nit dogajanja bo zaznamovala romantična podoba alpskega bisera, ki jo bomo popestrili s čarobno dekoracijo in pravljičnim dogajanjem.

 

Novosti Zimske pravljice 2023/2024

Novoletno okrasitev smo letos obogatili in razširili. Praznični dekor bo poudaril že tako pristno rajsko podobo Bleda, ki je še posebej izjemna v času snežne odeje. Dodatno bomo okrasili območje med Trgovskim centrom Bled in celotno promenado ter z osvetlitvijo še posebej povezali Grajsko kopališče in grad. Osvežena idejna zasnova novoletne okrasitve se bo iz leta v leto nadgrajevala.

V sklopu Trgovskega centra Bled bo postavljeno večje drsališče iz umetne mase, na Jezerski promenadi pa bo odprta Božičkova pisarna. Ta bo delovala med 2. in 14. decembrom, otroci pa bodo tam lahko napisali pisma Božičku in jih oddali v ogromen Božičkov nabiralnik, največji v Sloveniji. 14.12. ob 15.30 uri bo na Jezerski promenadi potekal prevzem pisem Božičkove pošte, ki bodo nato 17. decembra dostavljena na Božičkov naslov, v mesto Rovaniemi na Laponskem.

Letos se nam je pridružilo večje število gostinskih ponudnikov in lokalnih rokodelcev. Na stojnicah na Jezerski promenadi bodo na voljo tipične gorenjske jedi, topli napitki in unikatni rokodelski izdelki, ki bodo na voljo za nakup za praznična obdarovanja. Stojnice bodo odprte od ponedeljka do četrtka med 13. in 20. uro, ob petkih, sobotah in praznikih med 11. in 22. uro ter ob nedeljah med 11. in 20. uro. Za praznično vzdušje bo ob koncih tedna poskrbljeno s pestrim glasbenim programom.

 

Ne spreglejte

Tudi letos bodo na ogled jaslice v naravni velikosti v Zdraviliškem parku, novoletne smreke na Jezerski promenadi in praznični stol. Pod blejsko promenado bo ponovno oživel kotiček za zaljubljene, Blejska ljubezenska zgodba in z njo kolesi, ki ob poganjanju proizvajata elektriko, s pomočjo katere zažarijo lučke v obliki labodov in srca.

Ob adventnih nedeljah bomo v Zdraviliškem parku, ob nastopih pevskih zborov prižgali adventne svečke in letos ponovno sklenili Krog prijateljstva – prireditev, ki je oživela leta 1999, ko smo si na Bledu podali roke in zaobjeli slovenski biser. Dogodek je namenjen druženju domačinov, prijateljev in znancev v družbi lokalnih društev in klubov Občine Bled. Eden najlepših blejskih dogodkov, uprizoritev Legende o potopljenem zvonu, bo tradicionalno potekala na božični dan.

 

Vstop v novo leto 2024

Otroško silvestrovanje bo potekalo ob 15. uri s Trkajem in Repki ter prihodom Dedka Mraza. Prvi dan novega leta bomo pričakali v družbi Ansambla Saša Avsenika in skupine Popdelux, prvega januarja 2024 pa nas bodo tradicionalno razveselili Prifarski muzikanti.

 

Podroben program Zimske pravljice je objavljen na spletni strani www.visitbled.si.