Arnold Rikli Bled Certified – podelitev prvih certifikatov

27.09.2023 | Novice

Podelitev Riklijevih certifikatov© Miro Zalokar

Ob praznovanju 200. obletnice rojstva Arnolda Riklija, „blejskega sončnega dohtarja“, se je v letošnjem letu na Bledu zvrstilo že kup dogodkov, obenem pa smo neprecenljivost Riklijeve dediščine prepoznali tudi na Turizmu Bled in podprli razvoj novega sistema certificiranja produktov, storitev in doživetij ter objavili Javni poziv za pridobitev certifikata Arnold Rikli Bled Certified.

Strokovno komisijo za ocenjevanje poleg g. Vojka Zavodnika, pobudnika uvedbe sistema certificiranja in skrbnika Riklijeve dediščine, sestavljajo člani najpomembnejših lokalnih institucij, ki odločajo o skladnosti prijavljenih predlogov s primarnimi viri Riklijeve doktrine in z dokazanimi zgodovinskimi dejstvi ter podajo strokovno mnenje o avtentičnosti, kakovosti in trajnosti izdelkov, storitev in doživetij.

Arnold Rikli Bled Certified (ARBC) izdelkom in storitvam prinaša tudi dodatne točke na ocenjevanjih za pridobitev pravice do uporabe teritorialne kolektivne blagovne znamke Blejski lokalni izbor, katere lastnik in upravljalec je Turizem Bled, in sicer pri merilu nagrajenosti na lokalnem nivoju, 

V sredo, 27. 9. 2023, je v Viteški dvorani na Blejskem gradu potekal poseben dogodek, na katerem je bilo slavnostno podeljenih prvih 7 certifikatov ARBC. Po mnenju strokovnjakov so si naziv Arnold Rikli Bled Certified prislužili naslednji rokodelski in prehranski izdelki ter eno doživetje:

Podelitev Riklijevih certifikatov© Miro Zalokar

Iskrene čestitke vsem prejemnicam in prejemnikom certifikatov ter zahvala predvsem g. Zavodniku za trud in izjemno predanost projektu in ostalim članom komisije za ocenjevanje za vaš doprinos strokovnega znanja k sistemu certificiranja ARBC.

Turizem Bled