Predlogi za pohodništvo na Bledu in v okolici, zbrani v novi turistični publikaciji Bled – Pohodniške poti

27.09.2023 | Novice

Pohodniške poti

Pogledi na Bled so mnogoteri, vsak zase je drugačen in vsak je lep na svoj način. Podoba je pravljična, obkrožajo jo griči osamelci, ki kot stražarji zapirajo območje jezerske sklede. Veduto Bleda dopolnjujejo Julijske Alpe in Karavanke. Bled je s svojo neposredno okolico in zaledjem turistična destinacija z izjemnimi možnostmi za pohodništvo in se zavestno usmerja k pohodniški ponudbi. Kot zelena butična destinacija se osredotoča na zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, mir in osebne koristi.

S temi besedami je mag. Martin Šolar, urednik nove publikacije in podpredsednik Planinske zveze Slovenije, opisal krajino Blejskega kota z urejeno in atraktivno ponudbo za pohodnike v vseh letnih časih. Zbranih deset predlogov za pohodniške poti na Bledu in planinske ture v okolici Bleda je predstavljenih s kratkimi opisi, podatki o težavnosti, razdalji, trajanju in višinskemu razponu. Do podrobnejšega opisa pa je moč dostopati prek povezave na portal Outdoor Active, ki se prikaže ob skeniranju kode QR.

Gre za tretjo publikacijo, v nizu novosti, ki jih je Javni zavod Turizem Bled pripravil v letu 2023. Informacijska zloženka Odkrijte Bled in zloženka Bled - Kolesarske poti, sta bili predstavljeni v poletnem in pomladnem času. Izdaja zloženke Bled - Pohodniške poti v jesenskem času ponuja prijazno vabilo, da se zdaj, ko se pohodniški cilji počasi umikajo iz visokogorja, ljubitelji pohodov odločijo za nove cilje po Bledu in okolici. Verjamemo, da pohodniške izkušnje z dih jemajočimi razgledi nikogar ne bodo pustile ravnodušnega.

Zloženka Bled – Pohodniške poti je na voljo brezplačno v elektronski obliki na spletni strani www.bled.si, in v tiskani obliki na obeh turistično informacijskih točkah na Bledu: Infocenter Triglavska roža Bled in TIC Bled.

Vabljeni, da si obujete pohodne čevlje in pohodniške palice ter se s pomočjo predlogov v zloženki podate na Pot okoli jezera, Ojstrico, Stražo, po Blejskem razglednem trailu, v Vintgar, na Galetovec, Talež in Tolsti vrh, Debelo peč, Stol in Golico. Pohode po urejenih poteh pa zaključite ob kozarcu okrepčilne pijače in krožniku lokalnih dobrot na Bledu.

Maja Pančur, Javni zavod Turizem Bled