Restavracija 1906 in Restavracija Julijana sta prejemnici letošnjih Michelinovih priznanj

27.09.2023 | Novice

Michelinov vodnik je tudi letos na zemljevid Bleda postavil dve restavraciji, ki si po oceni profesionalnih anonimnih inšpektorjev zaslužijo nagrado. Zaradi odlične kulinarične izkušnje sta bili letos v ta prestižni gastronomski vodnik uvrščeni dve blejski restavraciji, in sicer Restavracija 1906 in Restavracija Julijana.

Restavraciji 1906, ki se nahaja v Hotelu Triglav Bled in deluje pod taktirko kuharskega mojstra Aleša Fendeta, lahko obiskovalec okusi tradicionalne slovenske jedi, se udeleži degustacije vin ali preizkusi svoje kuharske veščine na eni izmed kuharskih delavnic. Organizirajo tudi barvito tržnico lokalnih dobaviteljev.

Restavracija-1906-Dean-Dubokovic-5.jpg© Dean Dubokovič

Restavracijo Julijana, ki jo najdemo v slovitem Grand Hotelu Toplice, vodi kuharski mojster Simon Bertoncelj. Poleg impresivne kulinarike, ki vključuje tudi ribe iz jezera ter jedi z eksotičnim pridihom, Restavracija Julijana nudi tudi edinstven razgled na Blejsko jezero.

Restavracija Julijana© Boris Pretnar

Michelinova priznanja so sinonim za najvišjo kakovost kulinarike, njihove korenine pa segajo kar 120 let v preteklost. Anonimni Michelinovi inšpektorji se pri svojem ocenjevanju jedi držijo pet načel: kakovost sestavin, mojstrstvo okusov in kuharskih tehnik, osebnost kuharskih mojstrov, vrednost za denar in doslednost med različnimi obiski.

Obema prejemnicama letošnje Michelinove nagrade, kuharskima mojstroma in njunima ekipama iskreno čestitamo.