Luka 2 Bled: Slovenija - dom vrhunskih butičnih športnih dogodkov

15.09.2023 | Sporočila za javnost

TiskovkaGrosbasketLuka2BLED

V soboto, 16. septembra, se bo Blejsko jezero spremenilo v plavajoče košarkarsko igrišče. Dragulj Slovenije bo postal prizorišče enega najbolj edinstvenih košarkarskih dogodkov do zdaj. V okviru Grosbasketovega turnirja 3X3 se bo odvil dogodek, ki je dobil dodaten sijaj s sodelovanjem med Grosbasketom in znamko Air Jordan, kjer bodo skupaj predstavili košarkarsko supergo "Luka 2 Lake Bled".

Na novinarski konferenci so organizatorji razkrili podrobnosti dogajanja na Bledu, ki se bo začelo ob 9.30 uri in končalo s spektakularnim finalom pozno popoldne. Prav tako so poudarili smernice za prevoz do prizorišča, saj je parkiranje v bližini Bleda omejeno. Ponujajo brezplačne prevoze z vlakom in avtobusi ter možnost parkiranja na letališču Lesce.

"Pri Grosbasketu smo dosegli poseben mejnik. Ponosni smo, da smo združili moči z gigantom športne obutve, znamko Jordan, in skupaj smo uresničili vizijo dogodka, ki slavi Luko Dončića in njegovo prepoznavno obutev. Lukov izjemni vpliv na domačem terenu je neprimerljiv, zato smo izjemno navdušeni, da je našel navdih za svoj najnovejši športni copat prav v Sloveniji. Zavedamo se, da je oblikovanje Lukove obutve rezultat tesnega sodelovanja s podjetjem Jordan Brand, ki si prizadeva zadovoljiti ne le Dončićeve potrebe, temveč tudi prihodnjih generacij talentov, ki jih bomo v soboto lahko spremljali na igrišču," je povedal Artur Mužič iz podjetja Grosbasket.

 

Vrhunski svetovni športni dogodki so v Sloveniji doma.

Slovenija že dolgo ni več zgolj destinacija za ljubitelje narave, postaja globalna znamka za vse košarkarske navdušence. Zato je dogodek "Luka 2 Bled" izjemna priložnost za promocijo Slovenije. Kot je na novinarski konferenci povedala mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, ki je glavni partner dogodka, gre za povečanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot destinacije, ki združuje naravno lepoto, zdrav način življenja in strast do športa. "Hkrati bomo Slovenijo predstavili kot odlično gostiteljico najzahtevnejših in najbolj privlačnih športnih prireditev. Veselimo se, da je Luka Dončić, ambasador slovenskega turizma, našel navdih v slovenski naravni lepoti in da je njegov nov športni čevelj vključil trajnostne elemente, ki so ena ključnih vrednot slovenskega turizma. Skupaj bomo v soboto Slovenijo postavili v središče pozornosti športnega sveta," je še dodala.

Vrhunski butični športni dogodki so v zadnjih letih našli svoj dom v Sloveniji. "Podjetje Extrem je že pred desetimi leti postavilo plavajoče košarkarsko igrišče v Kopru, tokrat pa se enkratna zgodba odvija na eni izmed najlepših svetovnih lokacij, na samem Blejskem jezeru. Zavedamo se odgovornosti, ki jo nosimo kot organizatorji tovrstnega dogodka, saj je to izjemna priložnost, da svet spozna, kako uspešni smo Slovenci ne samo na košarkarskih igriščih, temveč tudi pri organizaciji vrhunskih in navdušujočih dogodkov," je dejal Simon Rožnik, direktor podjetja Extrem.

 

Bled na svetovnem zemljevidu tudi zaradi Luke Dončića.

"Na Bledu smo izredno počaščeni, da smo gostitelji prestižnega dogodka 'Luka 2 Bled'. Ta izjemna priložnost predstavlja pomembno sodelovanje naše destinacije z blagovnimi znamkami svetovnega slovesa, kot so Nike, Jordan, in z ikono košarke, Luko Dončićem. 'Dogodek Luka 2 Bled' ni pomemben zgolj na lokalni ravni, ampak seže daleč prek naših meja, nagovarja svetovne trge v Evropi, Aziji in Ameriki, kjer bo Bled osrednja točka pozornosti. Je resnično edinstven in izraža Lukovo spoštovanje do Bleda in Slovenije kot celote. Ponosni smo, da je Luka svoj novi čevelj poimenoval 'Lake Bled', kar je priznanje našemu Bledu in celotni Sloveniji. Z lokalnimi in nacionalnimi partnerji si prizadevamo, da bi ta dogodek postal čim bolj trajnosten in okolju prijazen," je povedal Blaž Veber, direktor Javnega zavoda Turizem Bled.

 

Ogled legendarnega pokala Larry O'Brien in NBA klinika za mlade košarkarje.

Poleg košarkarskih tekem bodo obiskovalci lahko občudovali legendarni pokal Larry O'Brien, prestižno nagrado, ki se podeljuje prvakom lige NBA. Mladi košarkarski talenti pa bodo imeli priložnost trenirati s trenerji iz lige NBA, kjer bodo pridobili neprecenljive izkušnje in razširili svoje znanje o košarki.

 

Poligon za ljubitelje košarke in video igre NBA 2K

Obiskovalci dogodka bodo lahko v okviru posebnega prostora preizkusili svoje košarkarske spretnosti in navijaško strast, na primer z merjenjem glasnosti svojega navijanja ali ravnotežja svojega telesa. Prav tako pa bodo zadovoljeni tudi ljubitelji video iger, saj bodo na Bledu že lahko preizkusili novo igro NBA 2K24, ki prinaša številne inovacije. Ta igra uporablja najnovejšo tehnologijo ProPLAY, ki temelji na dejanskih posnetkih iz NBA tekem, kar zagotavlja izjemno realistično igralno izkušnjo in natančno reprodukcijo gibanja igralcev.

 

Izberite trajnostni način prevoza na dogodek "Luka 2 Bled".

Bled velja za eno najbolj zelenih turističnih destinacij v Evropi, zato je parkiranje na tem območju zelo omejeno. Da bi se izognili gneči in zagotovili prijetno izkušnjo ob obisku košarkarskega spektakla "Luka 2 Bled", organizatorji priporočajo, da obiskovalci sledijo naslednjim smernicam za prihod na prizorišče:

Parkiranje na letališču Lesce: Izogibajte se gneči in svoje vozilo parkirajte na Letališču Lesce, ki je od prizorišča dogodka (Mala Zaka) oddaljeno le kratko avtobusno vožnjo. Avtobusni prevoz med relacijama je brezplačen.

Brezplačni vlaki Slovenskih železnic: Izkoristite možnost brezplačnega prevoza do Bleda. Slovenske železnice so uredile brezplačne vlake za prevoz na in z Bleda. Vstopnico pravočasno prevzemite na železniških postajah in na ostalih prodajnih mestih Slovenskih železnic. Brezplačne vozovnice veljajo za potovanje v 2. razredu potniških vlakov s prihodi na postajo Bled jezero ob 8.36 in 11.30 ter za povratke s postaje Bled jezero ob 17.47 in 18.59. Razpored najdete na spletni strani Slovenskih železnic.

Spektakel "Luka 2 Bled" ne bo le športna prireditev. Predstavlja trenutek, ko Slovenija postane stičišče športa, kulture in naravne dediščine, ki se združijo v izjemnem spektaklu.

Več informacij tudi na uradni strani dogodka: www.grosbasket.com