Kolesarski krog ob tednu mobilnosti

12.09.2023 | Novice

Organizatorji, turistična društva Bled, Bohinjska Bela, Ribno in Zasip, želijo ob letošnjem tednu mobilnosti, 16. septembra, Bled ponovno privabiti na Bled čim večje število kolesarjev. Blejski kolesarski krog, ki bo potekal na trasi Bled - Selo - Bohinjska Bela - Zasip, obljublja kombinacijo športnih užitkov, kulinaričnega razvajanja ter odkrivanja lepot okolica Bleda.

Z dolžino približno 25 kilometrov in premaganimi okoli 300 višinskimi metri je trasa dostopna vsem starostnim skupinam. To pomeni, da je Blejski kolesarski krog odlična priložnost tudi za prijeten družinski izlet in prijateljsko srečanje na kolesih.

Edinstvenost tega dogodka se ne skriva le v športnem vidiku. Blejski kolesarski krog je zasnovan kot prijetna izkušnja, ki združuje ljubezen do kolesarjenja, lokalno kulinarično ponudbo ter raziskovanje posebnosti na omenjenih lokacijah.

Na Selu bodo udeleženci spoznali in okusili novost, Alpski zajtrk, člani Turističnega društva Bohinjska Bela bodo predstavili novo pridobitev na Godrnjačevi poti, v Zasipu pa bodo svojo  pot zaključili v novi piceriji Kmetija v Mužah.

Udeležba je brezplačna, zaželene so predhodne prijave, ki jih sprejema Turistično društvo Bled, za vse udeležence pa je obvezna kolesarska čelada. Start vožnje je ob 10.00 uri izpred Infocentra Triglavska roža Bled, zbiranje udeležencev pa od 9.30 dalje.

Blejski kolesarski krog