LUKA2BLED: Grosbasketov košarkarski turnir 3x3

06.09.2023 | Sporočila za javnost

Luka2Bled

Plavajoče košarkarsko igrišče na Blejskem jezeru, pokal Larry O'Brien ter sodelovanje z legendarno znamko Jordan – vse to in še več bo del športnega spektakla, ki se obeta 16. septembra na Bledu.

Blejsko jezero bo v soboto, 16. septembra, gostilo enega najbolj edinstvenih košarkarskih dogodkov doslej. Sredi te naravne idile bo postavljeno plavajoče košarkarsko igrišče, ki bo prizorišče Grosbasketovega mednarodnega turnirja 3x3 za mlade. V sklopu dogodka bo obeleženo partnerstvo Grosbasketa z globalno znano znamko Jordan, skupaj s katero predstavljajo košarkarsko supergo "LUKA 2 LAKE BLED".

Obiskovalci bodo imeli možnost, da se spektakla udeležijo brezplačno.

Organizatorji so se odločili za brezplačne vstopnice, s čimer želijo podpreti in ohranjati trajnostni razvoj destinacije, ki velja za eno bolj zelenih v Evropi. Čeprav je dogodek odprt za širšo javnost, bo zaradi omejenega števila vstopnic dober pogled zagotovljen le tistim s pridobljenimi vstopnicami.

Število brezplačnih vstopnic je omejeno in jih žal prek spleta ni več na voljo. 

Vstopnice Dončič bled.si

Na ogled legendarni pokal Larry O'Brien. NBA klinika za mlade košarkarje.

Poleg košarkarskih tekem bodo obiskovalci lahko občudovali legendarni pokal Larry O'Brien, prestižno nagrado, ki se podeljuje prvakom lige NBA. To bo Slovenijo tudi po mnenju Slovenske turistične organizacije, ki je z znamko I feel Slovenia eden ključnih partnerjev tega dogodka, postavilo ob bok nekaterim redkim destinacijam,

Mladi košarkarski talenti pa bodo imeli priložnost trenirati s trenerji lige NBA, pridobivati dragocene izkušnje in širiti svoje košarkarsko znanje. Prijave za udeležbo na NBA kliniki bodo mogoče v trgovini Grosbasket.

Poligon za ljubitelje košarke in video igre NBA2k

Udeleženci dogodka bodo lahko v sklopu posebnega prostora preizkusili svoje košarkarske spretnosti in navijaške sposobnosti, na primer izmerili glasnost svojega krika ali pa ravnotežje telesa.

Na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji video iger, saj bo na Bledu že mogoče preizkusiti novo igro NBA 2k24, ki prinaša veliko novosti. Uporablja namreč najnovejšo tehnologijo ProPLAY, ki temelji na dejanskih posnetkih iz NBA tekem, kar zagotavlja izjemno realistično igralno izkušnjo in natančnost pri reprodukciji gibanja igralcev.

Enkratni spektakel LUKA 2 BLED ne bo zgolj športna prireditev. Predstavlja trenutek, ko Slovenija postane križišče športa, kulture in naravne dediščine, ki se združijo v izjemnem spektaklu.