LUKA2BLED: Košarkarski spektakel na gladini Blejskega jezera

17.08.2023 | Sporočila za javnost

Luka2Bled

Bled, dragulj v osrčju slovenskih Alp, se v soboto, 16. septembra, pripravlja na celodnevni košarkarski dogodek, ki bo obnorel svet. Košarkarsko igrišče mednarodnega Grosbasketovega turnirja v košarki 3x3 bo zraslo na mirni gladini jezera in plavalo na vodi, medtem ko se bodo mladi košarkarski talenti potegovali za naslov najboljše ekipe. Dogodek bo spektakularno ovekovečilo tudi sodelovanje Luke Dončića in legendarne znamke Jordan, saj bo košarkarska superga LUKA 2 LAKE BLED ime čarobnega slovenskega jezera ponesla v svet.

Znamka Jordan je skozi leta postala del kolektivnega spomina vseh košarkarskih navdušencev in mojstrov igre pod obroči. Superge Air Jordan še danes veljajo za sanje vsakega otroka in odraslega. Nova generacija superg Luke Dončića z imenom LUKA 2 LAKE BLED je v svoj DNK vtisnila Slovenijo. Luka se je državi poklonil ne samo z imenom, temveč tudi z barvno paleto svetle polarne, škrlatne in raznovrstne modre barve. Slednje pa so v ameriški inštituciji športne obutve nadgradili z vsaj 20 odstotki recikliranega materiala in se tako še bolj zavezali k trajnosti, ki ji sledi tudi Slovenija.

Kako bo videti plavajoče košarkarsko igrišče na Blejskem jezeru? Odgovor je v videu: 

 

Pridružite se nam – PRIJAVE za Grosbasketov kvalifikacijski turnir na Aleji so odprte!

Za mlade košarkarje, stare do 17 let, bo 26. avgusta na Aleji v Ljubljani potekal kvalifikacijski turnir v košarki 3x3. Organizatorji poudarjajo, da so prijave na turnir še vedno možne na njihovi uradni spletni strani in bodo odprte do zapolnitve mest. Grosbasket je tudi zagotovil, da bo omejena izdaja košarkarskih superg LUKA 2 LAKE BLED na voljo v Sloveniji, aktualna pa bodo tudi prednaročila.

Ime Bleda potuje med košarkarske navdušence po svetu.

Bled ni več zgolj destinacija za ljubitelje narave, temveč postaja globalna znamka za vse košarkarske entuziaste. Slovenska turistična organizacija, ki je z znamko I feel Slovenia eden ključnih partnerjev tega dogodka, je prepričana, da je to edinstvena priložnost za mednarodno promocijo Slovenije. Navsezadnje so uspehi Dončića čez lužo doprinesli k izjemnemu povpraševanju turistov po dragulju sredi srca Evrope.

Luka Dončić tako ni virtuoz le na košarkarskem igrišču – je ambasador, most med svetovi, legenda v nastajanju. In s to potezo, z vsakim metom na igrišču, z vsakim korakom v svojih čevljih Luka piše zgodbo, ki je večja od košarke same.