Obvestilo in zahvala po nedavni ujmi

08.08.2023 | Novice

Spoštovane občanke in občani,

Operativni štab Civilne zaščite Občine Bled je uspešno zaključil z interventnim delom po nedavni vremenski ujmi. V preteklih dneh smo zabeležili devet plazov, ki bodo zahtevali sanacijo, prav tako pa so ponekod še vedno neurejene bankine. Nekatere vozne površine so prekrite s nanosi peska, vendar je na srečo poplava pustila manj škode kot drugod po Sloveniji.

Občina Bled vas vljudno prosi za previdnost, predvsem na cestah, kjer so še vidne naplavine ali nanosi peska. Cesti Selo Lancovo in Bodešče Lancovo ostajata popolnoma zaprti za promet. V tem času smo aktivno delovali z 140 pripadniki Civilne zaščite, ki so zagnano pomagali na prizadetih območjih.

Občina Bled se iskreno zahvaljuje vsem, ki so priskočili na pomoč v teh zahtevnih trenutkih. Posebej bi se radi zahvalili gasilcem iz vseh društev v občini ter restavracijam Grajska preža, Briksen, Špica, Kurej in Old Cellar Bled ter vsem ostalim, ki so se takoj odzvali in ponudili pomoč.

Hkrati apeliramo na vse lastnike zemljišč, da poskrbijo za urejenost svojih zasaditev ob cestah. S tem bomo omogočili nemoteno gibanje intervencijskih vozil ter zagotovili večjo varnost prometa in pešcev na javnih cestah.

Še vedno je potrebno prekuhavanje vode na Obrnah in na Slamnikih, na Kupljeniku pa prosimo za racionalno rabo vode.

Skupaj lahko premagamo te izzive in poskrbimo za varno ter urejeno okolje v naši prelepi občini. Hvala vam za vašo podporo in razumevanje.

Najlepša hvala.

Občina Bled in Operativni štab Civilne zaščite Občine Bled

Kontaktni podatki civilne zaščite Občine Bled

V zadnjem neurju se je pokazalo, kako pomembno je, da poleg številke 112 obstaja še lokalna telefonska številka za klic v sili, saj se lahko zgodi, da je interventna številka 112 preobremenjena.

Kontaktni podatki operativnega štaba Civilne zaščite Občine Bled, delujoči ob večjih naravnih in drugih nesrečah, so:

Elektronska pošta: civilnazascita.bled@mir-bled.si

Telefonska številka v pisarni: 04 620 03 14.