CCM World invite - I feel Slovenia 2023 turnir v hokeju na ledu na Bledu

26.07.2023 | Novice

CCM World invite - I feel Slovenia 2023 turnir v hokeju na ledu na Bledu

V Ledeni dvorani Bled, Hali Tivoli in Športni dvorani Podmežakla bo od 27. do 30. julija 2023 potekal mednarodni turnir mladih med 10. in 13. letom starosti v hokeju na ledu CCM World invite – I feel Slovenia 2023.

Na turnirju z več kot 1.500 udeleženci bo nastopilo kar 42 ekip iz 11 držav. Največ udeležencev prihaja iz ZDA in Kanade, sledijo udeleženci iz Švedske, Češke in Slovaške. Prvič pa bo letos nastopila tudi ekipa iz Južne Koreje.

Omenjeni turnir, katerega lastniki licence so Američani, letos na Bledu poteka že sedmič, medtem ko je bil prvi turnir v Evropi izveden pred 17. leti. CCM World invite spada pod okrilje največjega hokejskega turnirja na svetu, ki se odvija v Chicagu in se ga udeleži okoli 450 ekip.

Zaradi naravnih znamenitosti, dobre organizacije in možnostjo nastanitve v neposredni bližini športnih dvoran, je Bled postal prva izbira za organiziranje poletnih turnirjev v hokeju na ledu.

Poleg dobrega učinka na gospodarstvo, športni dogodek takšnih razsežnosti ponuja izjemno priložnost mladim hokejistom iz Slovenije, saj jim omogoča igranje tekem z ekipami s celega sveta.

Letošnja izvedba turnirja poteka v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, naslov turnirja pa vsebuje slogan I feel Slovenia. Hokejski klub mlade kategorije Bled se zaveda, da je takšen športni dogodek izjemnega pomena za promocijo Slovenije v svetu.

Spored, prenos tekem in izidi bodo na voljo na tej spletni strani