Začenjajo se kulinarični vikendi na Jezerski promenadi, ta konec tedna tudi lučke na jezeru

26.07.2023 | Novice

Lučke na jezeru

Prvi kulinarični vikend je prejšnji teden odneslo vreme, zato v Javnem zavodu Turizem Bled z nizom dogodkov, ki so jih poimenovali Kulinarični vikendi ob jezeru, začenjajo ta konec tedna, natančneje v petek, 28. julija. Prvi konec tedna bo namenjen vinu, dogajanja pa se vsak dan začnejo ob 18. uri.

Obiskovalci in obiskovalke bodo v petek, soboto in nedeljo tako lahko uživali v ponudbi osmih slovenskih vinarjev in degustirali različna vina, sobotni večer pa bodo dodatno popestrile lučke na jezeru. Deset tisoč lučk je delo gospoda Andreja Vidica, domačina z vasi Grad. Letos jih bo skupaj s svojimi prijatelji na jezero spustil že enainpetdesetič. Jajca za lučke prispeva podjetje Conditus, ki se lahko pohvali tudi s certifikatom Blejski lokalni izbor za svojo kremšnito, tradicionalno blejski sladico.

Na promenadi bo vse tri dni na voljo tudi kulinarična ponudba, ki bo dopolnila vinsko, obiskovalcem bomo ponudili tudi posmoduljo, jed, ki jo pripravljajo člani in članice Turističnega društva Bled in ki prav tako sodi v Blejski lokalni izbor.

V Zdraviliškem parku bo ta čas postavljen obogaten sejem domače in umetnostne obrti.

Dogajanje na promenadi bodo popestrili DJ in koncerti v živo, ki bodo potekali vsak dan od 19. do 22. ure.

V petek bo nastopila zasedba Etnomad z Anjo Hrastovšek, v soboto Doctor Doctor, v nedeljo pa Dixie shock band, dogajanje pa bodo popestrili tudi poulični umetniki.

Vstop je prost.