Bled gostil udeležence dogodka SITE Incentive Summit Europe 2023

18.07.2023 | Novice

SITE Incentive Summit Europe 2023© Francesco Lo Campo

Mednarodni dogodek SITE Incentive Summit Europe 2023 je potekal med 12. in 15. julijem 2023 in ga je organiziralo mednarodno združenje SITE (Society for Incentive Travel Excellence), ki si prizadeva za napredek in razvoj industrije motivacijskih potovanj. Združenje SITE ima ključno vlogo pri promociji vrednosti motivacijskih potovanj in spodbujanju njihove rasti z zagotavljanjem izobraževanja, mreženja in sodelovanja za svoje člane.

Na dogodku so se zbrali strokovnjaki za motivacijska potovanja iz 23-ih različnih držav, predvsem iz Evrope, da bi razpravljali o najnovejših trendih, delili najboljše prakse in raziskovali nove priložnosti. V okviru tridnevnega programa so bili deležni vrste zanimivih predavanj, interaktivnih delavnic, pronicljivih razprav in odkrivanja Slovenije z obiskom Ljubljane, Bleda in Brda pri Kranju.

Program na Bledu je potekal 13. julija 2023 in je vključeval vrhunsko večerjo v restavraciji na Blejskem gradu, tradicionalni sprejem v narodnih nošah ob spremljavi žive narodno zabavne glasbe ob vkrcanju na pletne, kjer so prejeli ledeni čaj certificiran z oznako Blejski lokalni izbor. Zaključil pa se je s kulturnim programom v cerkvi Matere Božje na Blejskem otoku in okušanjem slovenske tradicionalne jedi potice ob spremljavi godalnega kvarteta.

Bled predstavlja vodilno destinacijo za motivacijska potovanja v Sloveniji in širše, saj zaradi enkratnosti prostora, trajnostne usmerjenosti in visoke kakovosti storitev lahko naslavlja najzahtevnejše kliente. Krepitev tega segmenta turizma predstavlja veliko priložnost za nadaljnje nadgrajevanje butične turistične ponudbe in višanje vrednosti destinacije kot take.

Na podlagi pozitivnih odzivov udeležencev dogodka se nadejamo, da bo Bled s celotno Slovenijo deležen dodatne pozornosti organizatorjev motivacijskih potovanj v prihodnjih letih.

Dogodek sta gostili Slovenska turistična organizacija in Kongresni urad Slovenije v sodelovanju s Kongresnim uradom pri Turizmu Ljubljana, Kongresnim uradom Bled ter agencijama Liberty Adriatic DMC in Intours DMC.