Nov koncept prireditev na Bledu

12.07.2023 | Novice

Blejsko poletje

Javni zavod Turizem Bled, ki je poleg Zavoda za kulturo osrednji organizator prireditev na Bledu, je letos pri organizaciji prireditev ubral nekoliko drugačno pot kot prejšnja leta.

Osrednje prizorišče prireditev je bila vsa leta Jezerska promenada, ki pa je s povečanim obiskom Bleda postala preobremenjena, predvsem zaradi vplivov na jezero.

Prireditve, razpršene po različnih prizoriščih, so pomembne tudi zaradi upravljanja turističnih tokov.

Seveda prireditve kljub temu ostajajo tudi na Jezerski promenadi, poimenovali so jih Vikendi ob jezeru. Ob vikendih od 21.7. do 13.8. se bodo od 18. ure naprej zvrstili tematski dnevi, in sicer vino ob jezeru ter pivo in gin ob jezeru, 29. 7. pa bodo na jezerski gladini zagorele tudi lučke, ki jih pripravlja Andrej Vidic, letos 51. leto zapored.

Drugo prizorišče je spodnja ploščad Trgovskega centra Bled, kjer ob četrtkih ob 20.30 ves julij in avgust potekajo Slovenski večeri.

Petkova dogajanja nosijo naslov Koncerti z razgledom, saj se dogajanje preseli v Veliko Zako na tribune, kjer se koncerti začenjajo ob 20.30.

Ob sobotah se obiskovalci lahko s sedežnico zapeljejo na Stražo, kjer so Koncerti nad Bledom, prav tako se začenjajo ob 20.30.

Otroško poletje so poimenovali dogajanja za najmlajše, vsako nedeljo ob 10.30 je namreč v Triglavski roži Bled dogodek za otroke.

Piknik kino se letos ponovno vrača na Bled, in sicer vsako sredo od 12. julija do 16. avgusta ob 21. uri, ko so na ogled filmske projekcije na veliko platno na veslaških tribunah v Veliki Zaki.

Letošnja novost je tudi Koncert na vasi, in sicer bosta 29. julija ob 19. uri na prireditvenem prostoru v Ribnem nastopili zasedbi Proper band in Kingston.

Vse prireditve, razen filmskih predstav Piknik kina, so brezplačne.